iPhone käy kaupaksi

Kaarlo Räihä
2. heinäkuuta, 2007 13:16

Applen perjantaina julkaisema iPhone tuntuu kiinnostavan kuluttajia ja ensimmäisten tietojen mukaan Apple myi Yhdysvalloissa yli 500 000 iPhonea viikonlopun aikana. Monista paikoista puhelimet loppuivat jo perjantaina.
Pelikonsolien tapaan myös iPhonea jonotettiin julkaisun alla ahkerasti. Tavallisten kuluttajien tapaan puhelinta jonotti myös Applen toinen perustaja Steve Wozniak.
Puhelimen sisältämät komponentit ovat myös herättäneet runsaasti kiinnostusta ja Anandtech on kaikkien mieliksi purkanut yhden puhelimen, jotta kaikki pääsevät tutustumaan iPhonen sisälmyksiin.
Puhelimen julkaisu ei ole kuitenkaan sujunut ilman ongelmia. Yhdysvalloissa iPhonea myydään yhdessä matkapuhelinoperaattori AT&T kanssa, jonka vuoksi iPhone pitää aktivoida erikseen, ennen kuin puhelinta voi käyttää. Valitettavasti puhelimen aktivointi on joillakin kuluttajilla kestänyt useita tunteja. Timothy Johnson odotti oman iPhonensa aktivointia yli kaksi päivää. Ongelma ei kuitenkaan ole itse puhelimessa, vaan AT&T:n toimissa.
Tämän lisäksi iPhone ei tällä hetkellä toimi 64-bittisten Windows Xp tai Windows Vista käyttöjärjestelmien kanssa. Ongelma ei koske ainoastaan iPhonea, sillä useiden laitteiden ajurituki 64-bittisille käyttöjärjestelmille on olematon.
iPhonen kestävyys on joutunut myös kovalle koetuksella ja ensimmäiset epäonnekkaat ovat saaneet jo puhelintaan vahingoitettua. Kuluttajan onneksi Apple antoi vahingoittuneen iPhonen tilalle uuden iPhonen.
iPhonen on käynyt kaupaksi myös verkkohuutokaupoissa ja pelkästään eBaylla myytiin yli 2 700 iPhonea viikonlopun aikana. Puhelimen keskihinnaksi tuli siellä noin 740 dollaria. Liikkeessä 4 gigatavun muistilla varustettu iPhone maksaa 499 dollaria ja 8 gigatavun muistilla varustettu malli 599 dollaria.
iPhone tulee myyntiin Eurooppaan myöhemmin tänä vuonna ja Aasian markkinoille laite ilmaantuu ensi vuoden puolella. Applen tarkoitus on myydä 10 miljoonaa iPhonea ennen vuodenvaihdetta. Tällöin Applella olisi hallussaan noin prosentti matkapuhelinmarkkinoista.
Lähteet:
BBC News
Engadget
The Washington Pos
T3

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.