LeaseWeb taistelee BREIN:iä vastaan

Kaarlo Räihä
1. heinäkuuta, 2007 20:00

Hollannin antipiratismiorganisaatio BREIN on taistellut viime aikoina ahkerasti BitTorrent-trakkereita vastaan. BitTorrent-trakkereiden lisäksi kohteeksi on joutunut internet-palveluntarjoaja Leaseweb, joka on vuokrannut palvelimia ja internet-yhteyksiä useille BitTorrent-trakkereille.
BREIN sai viime viikolla ennakkopäätöksen, jossa everlasting.nu BitTorrent-trakkerin todettiin auttavan käyttäjiä tekijänoikeudella suojatun materiaalin lataamisessa. Tämän vuoksi everlasting.nu:n internet-operaattorina toimivan Leasewebin pitää luovuttaa everlasting.nu:n webbi-palvelun tilanneen henkilön henkilötiedot BREIN:ille ja tämän lisäksi estää pääsy kyseiselle sivustolle.
Päätös ei miellyttänyt kaikkia, sillä tekijänoikeusrikosten avustaminen varjolla on päätöksen myötä helppo selvittää kuka tai ketkä pyörittävät tiettyä webbi-palvelua. Osa uskoo, että annettu päätös rikkoo ihmisten yksityisyyden suojaa. LeaseWeb aikookin valittaa päätöksestä, joten everlasting.nu:n oikeustaistelu jatkuu.
Oikeusjutun lisäksi Leaseweb valitti BREIN:in olemattomasta yhteistyöstä. Leasewebin mukaan BREIN koettaa tahallaan mustamaalata Leasewebin mainetta hyvänä ja luotettavana internet-operaattorina. Tämän lisäksi BREIN:in vaatimukset sisällön poistamiseen ovat Leasewebin mukaan usein kohtuuttomia ja vailla perusteita. Leaseweb lupaa jatkossakin poistaa tekijänoikeutta tai Hollannin lakeja rikkovan sisällön palvelimiltaan, mutta tällä hetkellä BitTorrent-trakkerin sisältö ei kuulu kumpaankaan kategoriaan.
Leaseweb toivoo, että BREIN:in yhteistyöhalukkuus paranee tulevaisuudessa ja että asioista päästään yhteisymmärrykseen.
Lähde:
Slyck

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.