Warner myi "vahingossa" DRM-suojaamatonta musiikkia

Kaarlo Räihä
30. kesäkuuta, 2007 12:47

Musiikkijättien suhtautuminen DRM-suojauksiin vaihtelee yhtiön mukaan, mutta yleensä kanta on se, että DRM-suojaukset ovat pakollinen osa digitaalisen musiikin myyntiä.
Myös Warner Music on kannattanut DRM-suojauksien käyttämistä. Viime viikolla asiaan tuli kuitenkin pienoinen muutos, kun rockyhtye Muse aloitti Map Of The Problematique -liveversion myynnin DRM-vapaana AAC-tiedostona. Aluksi myynnissä oli DRM-suojattu WMA-tiedosto, mutta Musen nettifoorumeille tulleiden valitusten jälkeen formaatti vaihdettiin.
DRM-vapaan musiikin myyminen yllätti monet. Yksi yllättyneistä oli Warner, jonka edustaja piti tapausta vahinkona. Warnerin edustaja lupasi myös, että DRM-vapaa tiedosto poistetaan myynnistä ja näin myös tapahtui. Nyt myynnissä on enää DRM-suojattu WMA-tiedosto.
Musen manageri Anthony Addisin mukaan DRM-vapaa musiikki on yksi tapa kiittää yhtyeen faneja. Music Weekin mukaan fanit olivatkin erittäin kiinnostuneita DRM-vapaasta versiosta, sillä ensimmäisellä viikolla Map Of The Problematique -kappaleen digitaalisesta myynnistä 80 prosenttia koostui DRM-vapaan musiikin kaupasta.
Warnerin DRM-vapaan myynnin myötä kaikki musiikkijätit ovat ainakin kokeilleet musiikkikappaleiden myyntiä ilman DRM-suojauksia. Toistaiseksi EMI on kuitenkin ainoa musiikkijätti, joka myy musiikkiaan DRM-vapaana.
Lähde:
BuzzJack

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.