Toshiba alensi HD DVD -soittimiensa hintoja

Kaarlo Räihä
1. heinäkuuta, 2007 2:32

Blu-ray- ja HD DVD -leirien välinen hintakilpailu jatkuu ja tällä kertaa hinnanalennuksista vastaa HD DVD -soittimia valmistava Toshiba.
Alennukset koskevat HD-A2- ja HD-A20-soittimia, joiden suositushinnat ovat Yhdysvalloissa heinäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen 299 dollaria (HD-A2) ja 399 dollaria (HD-A20).
Soittimien uudet hinnat eivät juuri näy kuluttajille, sillä molempia soittimia on myyty alennettuun hintaan koko kesäkuun ajan. Tämä on nostanut HD DVD -soittimien myyntiä jopa 500 prosenttia tietyissä myymälöissä.
HD DVD:n etuja ajavan HD DVD Promotions Groupin varajohtaja Ken Graffeon mielestä hinta on se asia, joka vaikuttaa eniten kuluttajien ostopäätöksiin, kun kuluttaja on ostamassa uuden sukupolven teräväpiirtosoitinta.
Soitinten edullinen hinta näkyy myös myyntiluvuissa, sillä Toshiban soittimilla oli huhti- ja toukokuussa 70 prosentin markkinaosuus kaikista stand alone teräväpiirtosoittimista. Toshiban hinnanalennuksien myötä on todennäköistä, että vastaava suuntaus jatkuu myös kesä- ja heinäkuun ajan.
Lähteet:
High-Def Digest
BetaNews

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.