Warnerin Blu-ray/HD DVD-hybridi myöhästyy

Kaarlo Räihä
29. kesäkuuta, 2007 20:36

Warnerin odotettu Blu-ray/HD DVD-hybridi myöhästyy ensi vuoden puolelle. Total HD -nimellä tunnettuja levyjä ei siis nähdä myynnissä tänä kesänä tai jouluna, kuten aikaisemmin on povattu.
Viivästyminen mahdollinen syy on herättänyt kummastusta, sillä Warner ilmoitti jo aikaisemmin, ettei levyjen valmistamisessa ole mitään ongelmia. Suurimmaksi syyksi myöhästymiseen on epäilty levyjen korkeita valmistuskustannuksia, jotka näkyisivät myös kuluttajalle levyjen korkeina hintoina.
Warnerilla uuteen formaattiin uskotaan kuitenkin vahvasti ja ensi vuoden puolella tapahtuvassa julkaisussa markkinoille on tarkoitus tuoda kerralla 10-20 Total HD -elokuvaa. Tarkoituksena on, että kauppiaat voivat näyttää uusia levyä omalla osastollaan, jolloin ne eivät huku tavallisten Blu-ray- ja HD DVD -elokuvien joukkoon.
Warnerin markkinoinnista vastaava Steve Nickerson sanoo, ettei Warnerilla ole mitään syytä kiirehtiä uutuuden kanssa, vaan Total HD tuodaan myyntiin sitten, kun aika on sille kypsä. Warner jatkaa kuitenkin myös HD DVD:n ja Blu-rayn tukemista ja se tuo teräväpiirtoelokuvia edelleen kummallekin formaatille.
Teknisesti Total HD on loistava ratkaisu, sillä käytännössä se yhdistää Blu-ray- ja HD DVD -levyt yhdeksi levyksi, jossa toisella puolella on HD DVD ja toisella Blu-ray. Molemmista puolista voi tehdä kaksikerroksisia, joten Total HD -levy ei tuo mukanaan rajoituksia verrattuna nykyisiin HD DVD ja Blu-ray-levyihin.
Lähteet:
IGN
Ars Technica

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.