MPAA haastoi Peekvidin ja YouTVPC:n oikeuteen

Kaarlo Räihä
28. kesäkuuta, 2007 0:45

Elokuvateollisuuden etuja puolustava MPAA on haastanut kaksi internetin videosivustoa oikeuteen tekijänoikeudella suojatun sisällön luvattomasta hyödyntämisestä.
Sekä Peekvid- että YouTVPC-sivustot listaavat internetistä löytyvää videosisältöä, eivätkä siis pidä tiedostoja omilla palvelimillaan. Sivustojen kautta voi seurata mm. monia suosittuja TV-sarjoja ja katsella myös elokuvia. Molemmat sivustot ovat omistajiensa mielestä täysin laillisia, mutta MPAA:n mukaan sivustot hyötyvät taloudellisesti tekijänoikeudella suojatun sisällön näyttämisestä, koska palveluiden käyttäjät tuovat sivustoille mainostuloja.
Peekvid kerää yli 53 000 käyttäjää päivittäin ja YouTVPC:llä vastaava luku on 6 000 käyttäjää. Vastaavia sivustoja on internetissä useita, mutta koska sivustojen toiminta on keskittynyt Yhdysvaltoihin, ovat ne oivallisia kohteita MPAA:n haasteille, toisin kuin Yhdysvaltojen ulkopuolella sijaitsevat vastaavat sivustot.
Peekvid on jo vakuutellut yhteistyöhalukkuuttaan tekijänoikeusjärjestöjen ja mediateollisuuden kanssa, jotta palvelun toiminta voisi jatkua myös tulevaisuudessa. Jos juttuja ei sovita oikeuden ulkopuolella, on MPAA:lla hyvät mahdollisuudet ajaa molemmat yritykset konkurssiin korvausten muodossa.
Lähteet:
Ars Technica
TechSpot

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.