Tietoturva-aukko nosti PSP:n Lumines-pelin myyntiä

Kaarlo Räihä
26. kesäkuuta, 2007 23:38

Sonyn PSP-käsikonsolista on löytynyt sen elinkaaren aikana useita tietoturva-aukkoja, joiden avulla konsolin firmwaren on saanut vaihdettua epäviralliseen versioon, jonka avulla PSP:ssä on voinut käyttää homebrew-ohjelmia tai pelata varmuuskopioituja pelejä.
Sony on ahkerasti korjannut näitä ongelmakohtia päivittämällä PSP:n firmwarea tasaisin väliajoin, mutta ainakin toistaiseksi firmware-harrastelijat ovat olleet Sonyn edellä kilpajuoksussa. Näin kävi myös uuden 3.50 firmwaren kanssa, kun Lumines-pelistä löytyi tietoturva-aukko, jonka avulla PSP:n omistajat voivat ajaa haluamiansa ohjelmia PSP:ssä ja täten myös vaihtaa PSP:n firmwaren epäviralliseen versioon.
Uutinen Lumines-pelin ominaisuudesta nosti myös pelin myyntiä huomattavasti useissa verkkokaupoissa ja mm. Amazon-verkkokaupassa pelin myynti kasvoi 5900 prosenttia. Monet toivovat, että Sony ymmärtäisi viimeistään nyt kuluttajien tarpeen omien ohjelmien ajamiselle.
Sony ei kuitenkaan todennäköisesti muuta aiempaa linjaansa, koska liian avoimen pelikonsolin pelätään edesauttavan piratismia ja luvatonta pelien kopiointia. Näin ollen kilpajuoksu Sonyn ja firmware-harrastelijoiden välillä jatkunee myös tulevaisuudessa.
Lähteet:
Destructoid
N00bz!

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.