Suomalaiset nettiradiot palaavat linjoille

Kaarlo Räihä
26. kesäkuuta, 2007 17:27

Monet suomalaiset radioasemat saavat nettiradionsa takaisin linjoille, sillä Teosto ja Suomen Radioiden Liitto ovat päässeet sopimukseen musiikin käytöstä radioasemien nettisivuilla. Tavallisiin radiokanaviin jo pitkään sovellettu liikevaihtopohjainen sopimusmalli kattaa nyt myös radiokanavien rinnakkaislähetykset internetissä.
Uudessa mallissa tekijänoikeuskorvauksia laskettaessa otetaan huomioon myös nettiradion tuomat tulot. Enää radioasemien ei tarvitse maksaa erikseen tekijänoikeuskorvauksia tavallisista radiolähetyksistä ja nettiradiosta.
"Olemme iloisia sopimuksesta Teoston kanssa ja toivon, että liiton jäsenet aloittavat nettilähetykset mahdollisimman pian" kommentoi Leena Ryynänen, joka toimii sekä Suomen Radioiden Liiton puheenjohtajana että SBS Finland Oy:n toimitusjohtajana.
Suomen Radioiden Liiton lisäksi myös Teosto on tyytyväinen uuteen sopimukseen. "Kotimaiset vaihtoehdot kansainväliselle nettiradiotarjonnalle lisäävät toivottavasti suomalaisen musiikin kuuntelua. Teosto haluaa edistää musiikin monimuotoisuutta, ja uskon, että nyt tehty sopimus edesauttaa tätä työtä. Musiikin kuuntelu on entistä helpompaa ja suomalaisilla säveltäjillä ja sanoittajilla uusi väylä saada teoksensa yleisön kuultaviksi" sanoi Teoston toimitusjohtaja Katri Sipilä.
Kaupallisista radiokanavista ainakin Radio Nova on jo aloittanut nettilähetykset ja muutkin kanavat aloittanevat lähetyksensä pikapuoliin.
Lähteet:
Teosto
MTV3

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.