PSP:n uusi firmware-päivitys tuo lisäpotkua laitteeseen

Kaarlo Räihä
25. kesäkuuta, 2007 22:41

Sonyn uusin 3.50 firmware-päivitys PSP:lle toi median etäkatselun lisäksi myös puhtia konehuoneeseen, sillä päivityksen myötä pelejä kehittävät tahot voivat jatkossa ajaa PSP:n suoritinta 333 MHz kellotaajuudella. Aikaisemmin suorittimen nopeus oli rajoitettu 80 prosenttiin tästä eli 266 MHz kellotaajuuteen.
Päivitys ei kuitenkaan vaikuta nykyisiin peleihin ja lisätehot on otettava erikseen käyttöön kehittäjien toimesta. Lisätehot voidaan valjastaa esim. parempiin efekteihin tai latausaikojen lyhentämiseen.
Suurin osa peleistä on kuitenkin aikaisemmin tyytynyt 222 MHz kellotaajuuteen, joten on todennäköisestä etteivät kaikki uutuuspelit tule hyödyntämään mahdollisuutta korkeamman kellotaajuuden käyttämiseen. Kellotaajuuden laskemisella on pyritty pienentämään PSP:n virrankulutusta, jotta käsikonsolin akku kestäisi mahdollisimman pitkään yhdellä latauksella.
PSP:n kellotaajuuden nostaminen on ollut mahdollista myös aikaisemmin, mutta se on vaatinut epävirallisten firmwarejen käyttämistä. Ylimääräisestä laskentatehosta on ollut apua mm. videoita toistettaessa ja emulaattoreita käyttäessä.
Sonyn päivitys on jälleen herättänyt huhut uudistetusta PSP:stä, jossa parannettujen komponenttien avulla olisi saatu konsolin virrankulutusta alennettua huomattavasti. Täten konsoli voisi pyörittää myös uusia pelejä 333 MHz -tilassa kauemmin, jolloin päivitetylle PSP:lle saataisiin myös näyttävämpiä pelejä ilman ongelmia taaksepäin yhteensopivuudessa nykyisen PSP:n kanssa.
Lähteet:
Shacknews
DailyTech

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.