Nintendo ottaa omansa takaisin

Lauri Jämsä
25. kesäkuuta, 2007 13:05

Taloustietotoimisto Bloomberg uutisoi Nintendon ohittaneen elektroniikkajätti Sonyn markkina-arvossa mitattuna. Sonyn liikevaihto on kahdeksan kertaa Nintendon vastaavaa suurempi, mutta yllättävät tapahtumat pelikonsolimarkkinoilla ovat kääntäneet tulosodotukset päälaelleen.
Sony ohitti Nintendon maailman suurimpana pelikonsolivalmistajana vuonna 2000 PlayStation 2 -konsolin julkistamisen jälkeen. Valta-asema on kuitenkin kääntymässä takaisin Nintendolle, koska Sonyn uuden PlayStation 3 -konsolin kysyntä on ollut reilusti odotettua laimeampaa. Nintendon Wii-pelikonsoli myy Japanissa tällä hetkellä viisi kertaa enemmän, kuin kilpailija PlayStation 3.
Bloomberg kertoo Nintendon markkina-arvon nousseen 39,4 miljardiin euroon Sonyn yltäessä 39 miljardiin euroon. Nintendon suurimmat tulot tulevat Wii- ja Nintendo DS -pelikonsoleista sekä pelimyynnistä. Wii-konsolin erinomainen menestys varsinkin Japanissa onkin nostanut Nintendon pörssiarvoltaan Japanin kymmenen suurimman yrityksen joukkoon. Bloomberg kertoo myös, että Nintendolla on mahdollisuus ylittää jopa koko Sony-konsernin tulot loppuvuonna, vaikka ne ovat tällä hetkellä Nintendon tuloihin verrattuna noin kahdeksankertaiset.
Vaikka Sonyn uusi PlayStation 3 ei olekaan myynyt odotetusti, pyörii vanha PlayStation 2 -konsoli edelleenkin myyntilistojen kärjessä. Itse asiassa PS2-konsolia myytiin vielä maaliskuussa 280 000 kappaletta, enemmän kuin yhtäkään uuden sukupolven pelikonsolia. Tästä voidaan vetää vain yksi johtopäätös: hinta se on, mikä ratkaisee.
Nintendon Wii-pelikonsolia on myyty tähän mennessä maailmalla huimat 5,84 miljoonaa kappaletta.

Lähteet:
Bloomberg
Tietokone

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.