Xbox 360:n ohjaimeen liikkeentunnistus

Lauri Jämsä
21. kesäkuuta, 2007 13:47

Xbox 360 ei enää erotu uuden sukupolven pelikonsoleista ainoana laitteena ilman ohjaimen liikkeentunnistusmahdollisuutta. Uutta ominaisuutta ei kuitenkaan tarjoa vielä Microsoft, vaan liikkeentunnistuksen saa käyttöön erillisellä ohjaimen sisään asennettavalla kolmannen osapuolen mod-piirillä.
Modifikaatiopiirin kehittäjä Talismoon markkinoi piiriä Tiltboard-nimellä. Piirilevy sijoitetaan alkuperäisen ohjaimen sisältä löytyvään tyhjään tilaan, minkä jälkeen juotetaan kiinni seitsemällä langalla. Mod-piirissä on kaksi painonappia, jotka ovat käytettävissä, jos ohjaimen alle tekee kaksi huomaamatonta reikää. Napeilla pystytään aktivoimaan/sammuttamaan liikkeentunnistin, säätämään herkkyyttä ja kulmaa sekä asettamaan tunnistin toimimaan tavallaan peilikuvana. Tiltboard havaitsee liikkeen samalla tavalla, kuin PlayStation 3 -konsolin SIXAXIS-ohjain. Liikeinformaatio syötetään Xboxille kuin se tulisi oikeanpuoleisesta ohjaustatista.
Tiltboard ei ole kuitenkaan ensimmäinen yritelmä Xbox 360:n liikkeentunnistinmodifikaatioiden saralla. XCM-niminen yritys markkinoi niin ikään vastaavaa piiriä, nimeltään Bestilt. Kyseinen mod-piiri vaatii ainoastaan viiden pisteen juottamista. Hintaa Bestiltillä on noin 38 dollaria.
Tiltboardin on kerrottu kustantavan 39,99 dollaria, ja sitä tullaan Talismoonin mukaan toimittamaan jopa 12 maassa toimiville jälleenmyyjille.
Vaikka liikkeentunnistus saattaa kuulostaa hienolta asialta, ei ominaisuudesta luultavasti päästä nauttimaan täysillä ainakaan ennen kuin Microsoft julkaisee oman versionsa liikkeentunnistimella varustetusta ohjaimesta. Tämä siksi, koska luultavasti harva pelitalo haluaa lisätä peleillensä tukea ainoastaan kolmannen osapuolen mod-piireillä saavutettavalle liikkeentunnistusmahdollisuudelle.

Lähteet:
Dailytech
Talismoon

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.