Blu-rayn BD+ -kopiointisuojaus valmiiksi

Kaarlo Räihä
20. kesäkuuta, 2007 22:32

AACS-kopiointisuojauksen ongelmat ovat saaneet elokuvastudiot mietteliäiksi ja tämän vuoksi mm. Foxin ja MGM:n epäillään pysäyttäneen uusien Blu-ray-elokuvien julkaisut, koska studiot pelkäävät piraattikopioiden tuomia ongelmia.
HD DVD:n leirissä asia on ongelmallinen, mutta Blu-rayn puolella AACS:n mahdollisiin ongelmiin oltiin varauduttu jo aikaisemmin BD+ -kopiointisuojauksen muodossa. BD+ on kuitenkin ollut pidemmän aikaa työn alla ja Blu-rayn kannattajien iloksi BD Plus Technologies LLC ilmoitti eilen keskiviikkona saaneensa BD+ -kopiointisuojauksen määritykset vihdoin valmiiksi. Tämän myötä elokuvastudiot voivat aloittaa BD+ -suojauksen käyttämisen Blu-ray-elokuvissaan.
BD+ -kopiointisuojauksen etuna on sen helppo päivitettävyys, sillä studiot voivat itse muokata suojausta tuleville levyille, jos suojaus onnistutaan kiertämään tai murtamaan. Täten studioiden ei tarvitse odotella AACS LA:n päätöksiä, vaan korjaavat toimenpiteet voidaan aloittaa välittömästi, jos ongelmia havaitaan.
Tällä hetkellä yksikään studio ei ole ilmoittanut käyttävänsä BD+ -kopiointisuojausta tulevissa Blu-ray-julkaisuissaan, mutta todennäköisesti BD+ yleistyy nopeasti varsinkin suurten studioiden julkaisuissa, koska AACS ei näytä juuri suojaavan elokuvia luvattomalta kopioinnilta.
Lähteet:
Engadget HD
High-Def Digest

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.