Digikamerat laitevertailuun

Petteri Pyyny
19. kesäkuuta, 2007 11:14

Laitevertailu -palvelumme laajeni jälleen, tällä kertaa digikameroihin. Kuten arvata saattaa, valikoima on avaushetkellä varsin suppea ja toivommekin käyttäjiltä apua laitemäärän kasvattamiseen.
Kamerat on jaoteltu kolmeen eri kategoriaan: ultrakompakteihin, kompakteihin ja prosumer-kameroihin. Ultrakompakteiksi kameroiksi lasketaan erityisen pienikokoiset, kevyet kamerat. Valtaosa ns. digipokkareista luokitellaan kompaktikameroiksi. Kamerat, joista löytyy esimerkiksi käsisäätöjä, salamakenkä, RAW-kuvausmuoto tai erityisen pitkä zoom-linssi, luokitellaan prosumer (pro-consumer) -kameroiksi. SLR-rungot eli toisin sanoen järjestelmäkamerat on tarkoitus jättää tässä vaiheessa palvelusta pois ja tulemme lisäämään näille oman alueensa lähiaikoina. Järjestelmärunkojen ja kompaktikameroiden vertaileminen keskenään ei liene tarkoituksenmukaista eikä edes kovin kätevää.
Laitevertailumme on kasvanut varsin mukavasti viime vuoden heinäkuussa avatusta digiboksivertailusta. Nyt mukana on kymmenen eri laiteryhmää, yli 2500 laitetta, 1100 käyttäjäarviota ja 4100 hintaa suomalaisista verkkokaupoista. Kiitokset tästä sekä käyttäjillemme, että palvelussa mukana oleville verkkokaupoille.
Otamme edelleen mielellämme vastaan ideoita palvelun kehittämiseksi (mitä uusia laiteryhmiä palveluun pitäisi lisätä, miten palvelun käytettävyyttä tulisi parantaa, jne).
Digikameroiden vertailun löydät osoitteesta
https://dawn.fi/laitteet/laiteryhma.cfm/digikamerat
tai klikkaamalla laitevertailu-linkkiä sivun yläreunassa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.