Blockbuster valitsi Blu-rayn - formaattisota ohi?

Petteri Pyyny
18. kesäkuuta, 2007 11:20

Maailman ylivoimaisesti suurin videovuokrausketju Blockbuster on päättänyt tukea ainoastaan Blu-ray -formaattia meneillään olevassa teräväpiirtoformaattien sodassa. Yhtiön 1450 Yhdysvalloissa toimivaa vuokraamoa tulevat laajentamaan teräväpiirtovalikoimaansa ensi kuun aikana ja valikoima tulee käsittämään ainoastaan Blu-ray -elokuvia.
Yhtiö on kokeillut viime vuoden lopusta lähtien molempien formaattien vuokrausta 250 liikkeessään ja todennut, että kuluttajat ovat vuokranneet Blu-ray -elokuvia yli 70 prosentissa tapauksista. HD DVD -elokuvien vuokraus jatkuu näissä 250 liikkeessä myös jatkossa ja HD DVD -elokuvia tullaan vuokraamaan myös yhtiön verkkopalvelun kautta, mutta loput, yli 1200 vuokraamoa tulevat siirtymään jatkossa Blu-rayn tukijoiksi.
Päätös syntyi pitkälti studioiden tuen vuoksi, sillä ainoastaan HD DVD:llä elokuvia julkaisevia studioita ei ole kuin yksi, kun taas ainoastaan Blu-raylla elokuviaan julkaisevia studioita on useita.
Analyytikkojen mukaan Blockbusterin päätös voi aiheuttaa vuokraamoiden parissa ns. dominoefektin, jossa muutkin vuokraamot siirtyvät tukemaan ainoastaan Blu-ray:ta. HD DVD -leiri oli päätökseen luonnollisesti pettynyt ja sanoi päätöstä lyhytnäköiseksi.
Lähde: AVS Forum

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.