YouTuben mobiiliversio avattu

Kaarlo Räihä
17. kesäkuuta, 2007 23:14

Suosittu YouTube videopalvelu on laajentanut toimintaansa myös mobiililaitteiden suuntaan uuden YouTube Mobile -palvelun myötä. Kyseessä ei kuitenkaan ole lopullinen mobiiliversio sivustosta ja tällä hetkellä palvelusta ei löydy kuin murto-osa tavallisen YouTuben videoista.
YouTube Mobilen käyttämistä varten mobiililaitteesta pitää löytyä XHTML-yhteensopiva selain ja RTSP-, 3GP-, H.263- ja AMR-tekniikoita tukeva mediasoitin. Tämän lisäksi YouTube suosittelee, että videoita katsellaan vain datayhteydellä, jossa on kiinteää hinnoittelu. YouTube Mobilen käyttäminen itsessään on ilmaista, joten ainoat kulut koostuvat matkapuhelinoperaattorin perimistä datasiirtomaksuista.
Palvelun pitäisi toimia lähes kaikilla uusilla matkapuhelimilla ja ainoa jarruttava tekijä tällä hetkellä on yhteyden nopeus. GPRS-yhteydellä videoiden katsominen ei onnistu tarpeeksi sulavasti, joten mobiililaitteen on oltava WLAN-, EDGE- tai 3G-verkkojen parissa, jos tarkoituksena on saada mahdollisimman sujuva katseluelämys.
Toistaiseksi YouTube Mobilen videoita ei voi tallentaa matkapuhelimeen, vaan ne on streamattava aina, kun niitä haluaa katsella. Omien videoiden lähettäminen YouTubeen onnistuu myös, mutta toistaiseksi videoiden lähettäminen on tehtävä MMS-viestillä.
Lähteet:
Gizmodo
Pronet Advertising

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.