Ylen uusi netti-TV avattu

Kaarlo Räihä
15. kesäkuuta, 2007 12:45

Yle on tänään avannut uuden netti-TV:n. YLE Areena -palvelu sisältää videomateriaalin lisäksi myös mahdollisuuden kuunnella Ylen radiokanavia. Tarjolla ovat kaikki Yleisradion radio- ja televisio-ohjelmat, joiden esitysoikeussopimukset sallivat niiden esittämisen internetin kautta.
Uutta ohjelmistoa tulee palveluun jatkuvasti, mutta osa sisällöstä on palvelussa vain rajoitetun ajan. Tämä aika määräytyy esitysoikeuksien mukaan, joten ohjelmat saattavat olla palvelussa vain viikon tai jopa vuoden verran.
Rajoituksia löytyy myös katselupaikan suhteen, sillä osa osa videoista on tekijänoikeudellisista syistä katsottavissa vain Suomessa. Sama koskee myös radiokanavia, joista ainoastaan Radio Peili on kuunneltavissa ulkomailla.
Uudemman sisällön lisäksi Areenan sivuilta löytyy tuttu Elävän arkisto, jonka kätköistä löytyy myös iäkkäämpää materiaalia Ylen alkuajoista lähtien.
Areenan aineisto on jaettu ohjelmatyyppien mukaan kymmeneen kategoriaan, joita ovat uutiset, urheilu, ajankohtaisohjelmat, asiaohjelmat, oppiminen ja tiede, kulttuuri, musiikki, viihde, draama ja lapset. Valikoimasta löytyy myös ulkomaisten TV-sarjojen jaksoja ja mm. Henry Rollins Show -ohjelmaan voi tutustua palvelun kautta.
Areena on tällä hetkellä avoin kaikille, mutta myöhemmin palvelu tulee vaatimaan rekisteröitymistä ja TV-luvan maksamista, jos koko palvelun tarjonnasta haluaa nauttia. Tekniikan osalta luotetaan Microsoftin Windows Media -ratkaisuihin. Sen suomien DRM-ominaisuuksien avulla on mahdollista, että palveluun tulee myöhemmin sisältöä, jonka katseluaikaa tai kertoja on rajoitettu. Täten on mahdollistaa ainakin teoriassa useiden ulkomaisten TV-sarjojen katselun Areenan kautta.
Ylen säännösten mukaan Areenan sivut löytyvät sekä suomeksi että ruotsiksi. Tällä hetkellä palvelussa tuntuu olevan ruuhkaa, joten toivottavasti palvelun toimivuus paranee tulevaisuudessa.
Lähteet:
ITviikko
YLE

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.