HD DVD- ja Blu-ray-levyt katoamassa viiden vuoden sisällä?

Kaarlo Räihä
15. kesäkuuta, 2007 23:57

Vaikka HD DVD- ja Blu-ray-formaatit eivät ole vielä edes yleistyneet kunnolla, on niiden tulevaisuudella keskinäisen kilpailun lisäksi myös muita uhkia. Microsoftin Richard Doherty uskoo, että molemmat formaatit tulevat katoamaan seuraavan 5-10 vuoden sisällä.
Doherty on Microsoftin viihdesisältöjen konvergenssiyksikön johtaja ja hänen mukaansa kyseessä on optisten levyjen viimeinen sukupolvi. Doherty uskoo, että tulevaisuudessa media tallennetaan kiintolevylle ja siirretään kuluttajalle internetin avulla.
Dohertyn mukaan hyvänä esimerkkinä muutoksesta toimii Xbox LIVE Marketplace, jossa teräväpiirtoinen sisältö on neljä kertaa suositumpaa kuin tavallinen sisältö. Xbox LIVE Marketplacesta käyttäjä voi ladata videoita Xbox 360 -pelikonsolin kiintolevylle ja katsella niitä sitten television kautta.
Dohertyn mukaan Microsoft aikoo tukea HD DVD -formaattia myös jatkossa. Microsoftin syyt HD DVD:n valinnalle ovat levyjen halvemmat valmistuskustannukset verrattuna Blu-ray-levyihin ja paremmat interaktiiviset ominaisuudet Blu-ray-elokuviin verrattuna.
Dohertyn visiot vaativat kuitenkin suurta muutosta, sillä esim. laajakaistayhteyksien nopeudet ovat monin paikoin liian hitaita siihen, että teräväpiirtovideoita voisi siirtää tietokoneelleen tai mediasoittimelleen siedettävässä ajassa. Fyysisen tuotteen katoaminen voi olla myös hankala asia monille kuluttajille, jotka ovat tottuneet omistamaan fyysisen tuotteen, jonka voi tarvittaessa myydä eteenpäin.
Lähteet:
ITviikko
Home Media Magazine

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.