Omnifone tuo musiikkipalvelun matkapuhelimeen

Kaarlo Räihä
15. kesäkuuta, 2007 0:20

Brittiläinen Omnifone tuo markkinoille uuden matkapuhelimiin tarkoitetun musiikkipalvelun. Uusi MusicStation-musiikkipalvelu käynnistettiin eilen Ruotsissa, kun matkapuhelinoperaattori Telenor aloitti palvelun tarjoamisen asiakkailleen.
Palvelu laajenee pian myös muihin Euroopan, Australian, Aasian ja Afrikan maihin ja Omnifonen kanssa yhteistyössä on tällä hetkellä 30 matkapuhelinoperaattoria. Toistaiseksi mukana ei näytä kuitenkaan olevan suomalaisia matkapuhelinoperaattoreita.
Tilauspalvelussa on käytössä viikkomaksu, jonka suuruus on 2,99 euroa. Maksua vastaan voi puhelimeensa ladata musiikkia rajoittamattomasti MusicStationin valikoimista. Omnifone on tehnyt palvelua varten sopimukset neljän suuren levy-yhtiön kanssa, joten ainakin valikoima on laaja. Suurten levy-yhtiöiden lisäksi tarjontaa täydennetään maakohtaisesti paikallisilla levy-yhtiöillä, joten myös hieman harvinaisempia kappaleita saattaa löytyä palvelun valikoimista. Aluksi saatavilla on noin miljoona musiikkikappaletta ja määrää on tarkoitus nostaa jatkuvasti.
Tilauspalvelua ei ole sidottu tiettyyn puhelimeen, joten jos käyttäjä haluaa vaihtaa matkapuhelinta, ei hän joudu tekemään uutta sopimusta operaattorinsa kanssa. Musiikkikappaleet on kuitenkin suojattua DRM-tekniikoilla, joten niitä ei voi siirtää ja kuunnella erikseen tietokoneella tai kannettavalla mediasoittimella. Jos käyttäjä lopettaa viikkomaksun maksamisen, ei hän voi enää kuunnella kappaleita.
Kappaleiden lataamisen ja kuuntelemisen lisäksi MusicStation tarjoaa myös muita ominaisuuksia. Tärkeimpinä näistä ovat kappaleiden suositteleminen ystäville ja muiden käyttäjien soittolistojen selaaminen. Viikkomaksu pitää sisällään myös kappaleiden lataamisen GPRS:n tai 3G:n avulla, joten kuluttajan ei tarvitse huolehtia datasiirron tuomista kuluista.
Palvelu vaatii toimiakseen matkapuhelimen, joka tukee Java-sovelluksia ja musiikin toistamista. 3G-kytkykaupan myötä tällaiset matkapuhelimet ovat yleistyneet ja Omnifonen Rob Lewisin mukaan palvelu toimii 75 prosentilla markkinoilla olevista matkapuhelimista. Potentiaalisten asiakkaiden suuri määrä on asettanut myös Omnifonen tavoitteet korkealle ja miljoonien asiakkaiden haalimisen lisäksi palvelun on tarkoitus kilpailla Applen iTunesin kanssa matkapuhelinten musiikkimarkkinoista.
Lähteet:
ITviikko
PC World
BBC News

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.