Mininova rikkoi kahden miljardin latauksen rajan

Kaarlo Räihä
14. kesäkuuta, 2007 22:29

Suosittuna torrent-tiedostojen hakukoneena tunnettu Mininova on rikkonut kahden miljardin ladatun torrent-tiedoston rajapyykin. Mininova on ollut toiminnassa noin kaksi ja puoli vuotta, joten sivuston suosio on valtaisa, jos latauksien määrä suhteutetaan aikaan, jona sivusto on ollut toiminnassa.
Miljardin latauksen rajapyykin Mininova saavutti tämän vuoden tammikuussa, joten myös sivuston kävijämäärät ovat kasvussa. Jos kasvu jatkuu samalla tavalla, voi Mininova saavuttaa neljän miljardin ladatun torrent-tiedoston rajan ennen vuodenvaihdetta.
Myös sivuston perustanut Niek on ylpeä saavutuksestaan. "En koskaan uskonut, että Mininova voi saavuttaa kahden miljardin latauksen rajan näin nopeasti. Viime aikoina latausten lisäksi myös sivuston kävijämäärät ovat kasvaneet. Tällä hetkellä sivustollamme käy noin kaksi miljoonaa kävijää joka päivä."
Juhlan kunniaksi Niek keräsi hieman tilastoja ladatuista torrent-tiedostoista ja suosituimmaksi ryhmäksi osoittautuivat TV-sarjat, joiden osuus oli yli 40 prosenttia kaikista ladatuista torrent-tiedostoista. Seuraavana tulivat musiikkiin liittyvät torrent-tiedostot ja kolmantena elokuviin liittyvät torrent-tiedostot. Yhteensä kolmikon osuus kaikista torrent-tiedostoista oli lähes 80 prosenttia.
Luvut eivät suoraan kerro mitä tiedostoja BitTorrent-verkoissa siirrettään, mutta lukuja voidaan pitää suuntaa-antavina BitTorrent-verkon käytöstä. Luvut saattavat kerätä myös tekijänoikeusjärjestöjen huomion. Tekijänoikeusjärjestöt tuskin ilahtuvat Mininovan suosiosta ja kyseessä ei olisi ensimmäinen kerta, kun torrent-tiedostojen hakukonetta koetetaan saada pois linjoilta oikeustoimilla.
Lähteet:
TorrentFreak
Mininova

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.