HD DVD -soittimien myynti kasvussa

Kaarlo Räihä
12. kesäkuuta, 2007 14:28

Taistelu HD DVD:n ja Blu-rayn välillä jatkuu ja HD DVD -leirin edustajat ovat julkaisseet uusia myyntilukuja Pohjois-Amerikasta, joiden valossa HD DVD -soittimien myynti näyttää kasvaneen huomattavasti viimeisen parin kuukauden aikana.
Huhtikuun alkuun mennessä tavallisia HD DVD -soittimia oli myyty yli 100 000 kappaletta ja kesäkuussa rikottiin jo 150 000 myydyn soittimen raja. Kahden kuukauden aikana tapahtunut voimakas myynnin kasvu selittyy HD DVD -soittimien hinnanalennuksilla. Myyntiluvuissa ei ole mukana tietokoneiden tai Xbox 360 -pelikonsolien HD DVD -asemia.
HD DVD -leirin mukaan HD DVD:n markkinaosuus uuden sukupolven laitemyynneistä on 60 prosenttia. Tässä vertailussa on mukana ainoastaan tavalliset soittimet, joten se ei sisällä PlayStation 3:n myyntiä.
HD DVD -soittimien myyntiluvut eivät kuitenkaan ole niin hyvät kun on arvioitu ja tämän vuoksi Toshiba on laskenut tämän vuoden myyntiennusteen Pohjois-Amerikassa miljoonaan HD DVD -soittimeen. Aikaisempi arvio oli 1,8 miljoonaa HD DVD -soitinta, joten pudotusta tuli noin 44 prosenttia. Miljoonan soittimen tavoite kuulostaa kuitenkin korkealta, joten jos Toshiba aikoo pysyä tavoitteessaan, on sen laskettava hintoja tai julkaistava uusi edullinen HD DVD -soitin markkinoille.
HD DVD -soittimien kasvanut myynti näkyy myös elokuvien myynnissä ja Yhdysvalloissa myytiin toukukuun viimeisellä viikolla yli 75 000 HD DVD -elokuvaa.
Lähteet:
High-Def Digest
Reuters
Yahoo!

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.