Samsung lisäsi kaapelidigivirittimet televisioihinsa

Lauri Jämsä
11. kesäkuuta, 2007 17:47

Samsung on tuonut Suomen markkinoille taulutelevisiomalleja, joista löytyy sekä antenni- että kaapelidigivirittimet.
"Kaapelitelevisiovirittimet vaativat paljon valmistajalta, sillä usein kaapeliverkossa käytetään epästandardia koodausta. Suomessa tilanne on siinä mielessä hyvä, että kaapelitelevisioyhtiöt ovat päätyneet yhteiseen standardiin." kertoo Samsungin myyntipäällikkö Peter Roos. "Jos viritin ei jostain syystä toimi, kuluttaja voi kysellä kaapeli-tv-operaattoriltaan, onko se tehnyt verkkoonsa omia virityksiä."
Samsung on onnistunut hankkimaan uusille virittimilleen Suomen kaapelitelevisioliiton sertifioinnin, joten periaatteessa laitteiden pitäisi toimia ongelmitta. Suomi on ensimmäinen maa, jonne Samsung toimittaa uusia kaksitoimisia televisioitaan.
Suomessa on tällä hetkellä ilman digisovittimia olevia kaapelitalouksia reilusti enemmän, kuin vastaavia antennitalouksia. Kaapeliverkossa suoraan toimivat taulutelevisiot iskevätkin oivaan markkinarakoon juuri otollisimmalla hetkellä.
Samsungin markkinaosuus LCD-televisiomarkkinoilla Suomessa on tällä hetkellä 28 prosenttia. Samsung oli viime vuonna Pohjoismaiden myydyin taulutelevisiomerkki.
Uudet kahden virittimen taulutelevisiot täydentävät mallistoja M8, R8, S8, C9 ja Q9.

Lähteet:
ITviikko.fi
Digitoday

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.