Xbox 360:n ja PlayStation 3:n hinta laskemassa?

Kaarlo Räihä
10. kesäkuuta, 2007 10:48

Vaikka uuden sukupolven pelikonsoleiden kilpailu on vasta aluillaan, on Nintendo tällä hetkellä selvässä johdossa, jos konsolien paremmuutta mitataan tämänhetkisillä myyntiluvuilla. Nintendon Wiitä myydään tällä hetkellä enemmän kuin Sonyn PlayStation 3- ja Microsoftin Xbox 360 -pelikonsoleita yhteensä.
Monien mielestä Wiin suosion yhtenä merkittävänä tekijänä on konsolin kohtuullisen edullinen hinta, joka vetoaa myös satunnaisiin pelaajiin. Markkinoilla odotetaankin nyt, että Microsoft ja Sony laskevat pelikonsoliensa hintoja, jotta ne pystyvät kilpailemaan paremmin Nintendon kanssa.
Microsoftin David Hufford vahvisti, että konsolin hinta vaikuttaa suuresti kuluttajan päätökseen, kun hankitaan uutta pelikonsolia. Huffordin mukaan 199 dollaria on se raja, jonka jälkeen pelikonsolin kiinnostavuus kasvaa tavallisten kuluttajien silmissä. Tämän rajapyykin myötä myös konsolien myynti nousee huomattavasti.
Tällä hetkellä kuitenkin kaikki uuden sukupolven pelikonsolit maksavat Yhdysvalloissa enemmän kuin 199 dollaria. Lähimmäksi tuota hintaa pääsee Wii, joka maksaa 250 dollaria. Seuraavana on Xbox 360, jonka oheislaitteiltaan "riisutun" Core-version saa 299 dollarilla. PlayStation 3 on tässä suhteessa kilpailijoitaan huomattavasti jäljessä, sillä Yhdysvaltojen markkinoilla on vain 60 gigatavun kiintolevyllä varustettua mallia konsolista, jonka hinta on tällä hetkellä 599 dollaria.
Wiille tuo lisäarvoa myös mukana tuleva Wii Sports -peli. Xbox 360:n tai PlayStation 3:n ostajat joutuvat hankkimaan pelinsä erikseen tai maksamaan lisää bundle-paketeista, joissa on mukana jokin peli konsolille.
Huffordin esittämä 199 dollarin hinta voisi soveltua myös Xbox 360:n seuraavaksi hinnaksi, joka tarkoittaisi 100 dollarin hinnanalennusta. Sonyn kohdalla hinnanalennuksen suuruudesta ei ole tietoa, mutta arviot vaihtelevat 100-200 dollarin välillä. PlayStation 3:n halventumista puoltavat tiedot Blu-ray-tekniikan valmistuskustannuksien laskemisesta, joiden myötä Sony laski BDP-S300-soittimen hintaa aiemmin tällä viikolla. Kumpikaan yritys ei ole kuitenkaan vahvistanut alennuksia, joten konsolien hinnat saattavat pysyä samana vielä jouluun saakka.
Lähteet:
Shacknews
High-Def Digest

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.