Tuomari antaisi TorrentSpyn käyttäjätiedot MPAA:lle

Kaarlo Räihä
10. kesäkuuta, 2007 19:50

Elokuvateollisuuden etujärjestö MPAA on saamassa itselleen merkittävän edun Yhdysvalloissa, kun liittovaltion tuomari Jacqueline Chooljian määräsi, että torrent-tiedostojen hakukoneena toimivan TorrentSpyn on aloitettava keräämään yhdysvaltalaisten käyttäjiensä käyttäjätietoja ja luovutettava ne sitten MPAA:lle.
TorrentSpy ei ole aiemmin kirjannut ylös käyttäjiensä toimia sivustolla ja tämä seikka ilmoitetaan selvästi myös sivuston yksityisyyden suojaa koskevassa osiossa. TorrentSpylla on ensi viikon tiistaihin asti aikaa valittaa päätöksestä.
Jos päätös tulee voimaan tarkoittaa se TorrentSpyn asianajajan mukaan sitä, että yhdysvaltalaisten pääsy sivustolle tullaan estämään, jottei heidän yksityisyytensä vaarannu. Tämän lisäksi tekijänoikeusjärjestöt voivat jatkossa vaatia samaa käsittelyä myös muille sivustoille, joiden käyttäjien epäillään rikkovan tekijänoikeuksia.
MPAA:n ja TorrentSpyn välinen oikeustapaus sai alkunsa viime vuoden helmikuussa, jolloin MPAA haastoi useita P2P-sivustoja oikeuteen. Sivustoja syytettiin tekijänoikeusrikkomuksen avustamisesta, koska MPAA:n mielestä sivustot auttavat ihmisiä tekijänoikeuksien rikkomisessa. Sivustojen ylläpitäjät vertaavat sivustojansa hakukoneisiin ja heidän mielestään toiminnassa ei ole mitään laitonta.
Lähteet:
Piraattiliitto
News.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.