Joost myös matkapuhelimiin?

Kaarlo Räihä
7. kesäkuuta, 2007 22:14

Netti-TV Joost on kerännyt beta-testaukseen jo puoli miljoonaa käyttäjää ja tällä hetkellä Joost tuntuu kiinnostavan monia netti-TV:n käyttäjiä. Tavalliselle kuluttajalle Joostin asettamat vaatimukset saattavat kuitenkin olla liikaa, sillä kaikilla ei ole käytössään uudehkoa tietokonetta ja nopeaa laajakaistayhteyttä, joita tarvitaan Joostin käyttöön. Tämä ongelmakohta on tiedossa myös Joostin kehittäjillä, jotka miettivät parhaillaan uusia tapoja kasvattaa Joostin käyttäjämääriä.
Joost Inc. sai tällä viikolla uuden toimitusjohtajan, joka valotti Joostin suunnitelmia laajentua tavallisten tietokoneiden lisäksi myös mobiili- ja IPTV-laitteisiin. Mike Volpi sanoi Joostin koodin soveltuvan useille eri alustoille, joten Joostin voisi sisällyttää myös suoraan televisioon, jolloin internet-yhteyden avulla Joostin sisältö olisi katsottavissa helposti televisiosta. Joostilla varustettuja televisioita tuskin ilmaantuu markkinoille aivan lähiaikoina, mutta IPTV-laitteisiin ja matkapuhelimiin Joost saattaa ilmaantua muutaman vuoden sisällä.
Matkapuhelinten kanssa P2P-tekniikoiden käyttö on kuitenkin jäänyt vähäiseksi ja Joostin lisäksi mobiililaitteiden sisällöntarjonnasta kilpailevat useat muut tahot, joten Joostin aluevaltaus matkapuhelinsektorilla tuntuu epätodennäköiseltä. Saman ongelman on kokenut myös Joostin kehittäjien aikaisempi Skype-ohjelma, joka on todella suosittu tietokoneilla, mutta matkapuhelimissa Skypeä ei juuri näy.
Volpi haluaisi tuoda Joostin myös Apple TV:lle. Epävirallisten muokkausten avulla Joostia on jo mahdollista käyttää myös Apple TV:ssä, joten jos Apple sallii kolmansien osapuolien kehittää ohjelmia Apple TV:lle, on enemmän kuin todennäköistä, että Joost nähdään myös Apple TV:n ohjelmavalikoimassa.
Lähde:
last100

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.