Toshibalta tallentava HD DVD -asema kannettaviin

Kaarlo Räihä
5. kesäkuuta, 2007 18:26

HD DVD -formaatin suurimpana tukijana tunnettu Toshiba on ilmoittanut tuovansa markkinoille maailman ensimmäisen tallentavan HD DVD -aseman, joka on tarkoitettu kannettaviin tietokoneisiin. SD-L912A-asemalla voi siis sekä lukea että kirjoittaa CD-, DVD- ja HD DVD -formaatin levyjä. HD DVD:n suhteen tuetaan sekä yksi- että kaksikerroksisia ja sekä kerta- että uudelleenkirjoitettavia levyjä, joten asemalle kelpaavat kaikki HD DVD -formaatin levyt.
SD-L912A-asemassa on kuitenkin parannettavan varaa, sillä HD DVD -levyjen tallennusnopeudet ovat hitaita. Kertakirjoitettaville yksikerroslevyille voi tallentaa dataa 2x nopeudella, mutta muiden HD DVD -levyjen tallennuksen suhteen on tyydyttävä 1x nopeuteen. Tämän vuoksi 30 gigatavun datamäärän tallentaminen kaksikerroslevyille vie aikaa noin kaksi tuntia.
Vastaava ongelma vaivaa myös DVD- ja CD-levyille tallentamisesta, koska DVD-levyjen suurin tallennusnopeus on 4x ja CD-levyillä vastaavasti 16x. Asemasta ei myöskään ole saatavilla SATA-liitäntään sopivaa mallia, vaan toistaiseksi on tyydyttävä IDE-liitäntään.
Asema on esillä tänään alkaneilla Computex 2007 -messuilla ja Toshiban on tarkoitus aloittaa ensimmäisten asemien toimittaminen heinäkuussa. Aseman hinnoittelu on kuitenkin toistaiseksi avoinna.
Lähteet:
Muropaketti
TechShout

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.