Sonyn uusi Blu-ray-soitin maksaa alle 500 dollaria

Kaarlo Räihä
5. kesäkuuta, 2007 14:23

Sonyn BDP-S300-soitin on saanut hinnanalennuksen ennen laitteen virallista julkaisua. Sony esitteli uutta Blu-ray-soitinta helmikuussa, jolloin soittimen myyntihinnaksi arvioitiin 599 dollaria. Eilen Sony kuitenkin ilmoitti kesäkuussa myyntiin tulevan BDP-S300-soittimen suositushinnan laskevan 499 dollariin.
Sonyn alennuksen myötä kyseessä on halvin markkinoilta löytyvä Blu-ray-soitin. Aikaisemmin kyseistä titteliä piti hallussa Sonyn PlayStation 3 -pelikonsoli, jonka hinta on noin 600 dollaria.
Sonyn ensimmäinen Blu-ray-soitin (BDP-S1) julkaistiin noin puoli vuotta sitten ja silloin sen hinta oli noin 1000 dollaria. Sonyn on siis saanut puolitettua edullisimman soittimen hinnan puolessa vuodessa. Sonyn mukaan hintaa voidaan laskea, koska Blu-ray-soittimien kysyntä on kasvussa ja soittimien valmistuskustannukset laskevat jatkuvasti.
Sonyn hinnanalennus oli odotettavissa, sillä halvin HD DVD -soitin maksaa tällä hetkellä noin 250 dollaria. Sonyn BDP-S300-soitin on ominaisuuksiltaan parempi kuin HD DVD:tä tukevan Toshiban edullinen HD-A2-soitin, sillä se tukee mm. DVD-elokuvien skaalausta 1080p resoluutioon, mutta molemmat soittimet kelpaavat peruskäyttöön mainiosti.
Lähteet:
Digitoday
BBC News

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.