Syytteet Foxin TV-sarjojen nettilevittäjälle

Kaarlo Räihä
4. kesäkuuta, 2007 10:09

20th Century Fox käynnisti tammikuussa tutkimukset, joiden tarkoituksena oli selvittää ketkä olivat levittäneet Simpsonit- ja 24-televisiosarjojen jaksoja mm. YouTuben ja LiveDigitalin kautta. Foxin avuksi tuli FBI, joka löysi yhden etsityistä henkilöistä LiveDigitalilta saatujen tietojen perusteella.
24-vuotias Jorge Romero myönsi FBI:lle laittaneensa neljä 24-sarjan jaksoa LiveDigitaliin kahdeksan päivää ennen niiden TV-ensi-iltaa, jonka jälkeen hän lähetti jaksoihin johtavat linkit Digg-sivustolle. Romero löysi 24-sarjan jaksot Mininova.org-sivuston avulla.
FBI teki kotietsinnän Romero kotiin huhtikuussa, jolloin Romero myös tunnusti syyllisyytensä tekoihin. FBI syyttää Romeroa tekijänoikeuden alaisen materiaalin luvattoman jakelun avustamisesta, josta Romero voi saada kolmen vuoden vankeustuomion. Tämän lisäksi Fox voi hakea oikeusteitse vahingonkorvauksia tapahtuneesta.
Jutun tutkinta ei ole kuitenkaan vielä ohitse, sillä tutkimukset ovat vielä kesken ECOtotal-nimimerkkiä käyttäneen henkilön osalta. ECOtotal laittoi samat 24-sarjan jaksot katsottavaksi YouTubeen. Näiden kahden henkilön lisäksi Fox ja FBI koettavat selvittää kuka laittoi 24-sarjan jaksot alun alkaen internet-levitykseen.
Fox on erittäin kiitollinen FBI:lle saamastaan avusta ja samalla Fox toivoo, että tapaus toimisi varoittavana esimerkkinä niille henkilöille, jotka aikovat laittaa TV-sarjojen jaksoja jakoon internetin videopalveluihin ilman lupaa.
Lähteet:
Digitoday
Reuters

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.