Welho käynnisti oman tilausvideopalvelun laajakaista-asiakkailleen

Kaarlo Räihä
31. toukokuuta, 2007 23:50

Kaapelitelevisioyhtiönä ja laajakaistaoperaattorina tunnettu Welho käynnisti eilen torstaina uuden Welho Play -tilausvideopalvelun. Welho Playn avulla Welhon laajakaista-asiakkaat voivat katsella elokuvia ja TV-sarjoja omalla tietokoneellaan.
Palvelusta löytyy sekä ilmaista että maksullista sisältöä ja myöhemmin samaa sisältöä on tarkoitus tuoda myös tavalliseen televisioon. Tällä hetkellä sisältöä tarjoavat Nelonen, SF Anytime ja KaraokeTV, joiden valikoimista löytyy yhteensä yli 1 500 tuntia elokuvia, TV-sarjoja ja kotimaisia karaokevideoita. Tulevaisuudessa sisällöntarjoajien määrää on tarkoitus kasvattaa ja Welholla on valmiina jakelualusta, jonka avulla sisällöntuottajat voivat helposti kaupata sisältöään Welhon asiakkaille.
Maksullisen sisällön suhteen Playn käyttäjä ostaa itselleen katseluaikaa valitsemilleen ohjelmille tai ohjelmapaketeille. Tämän jälkeen käyttäjä voi katsoa ohjelmia palvelun avulla. Katseluajan aikana käyttäjä voi katsella ohjelman niin montaa kertaa kuin katseluaika antaa myöten. Palvelun sisältö on streaming-muotoista ja katselun voi pysäyttää milloin vain ja tämän lisäksi videoita voi kelata eteen- ja taaksepäin vapaasti. Maksaminen hoituu osana Welho-laajakaistan laskutusta.
Palvelun käyttämiseen vaaditaan Windows-käyttöjärjestelmällä ja Internet Explorer -selaimella varustettu tietokone. Laajakaistalta vaaditaan vähintään yhden megan siirtonopeutta ja parhaan katselukokemus saavuttamiseksi suositellaan neljän megan tai nopeampaa yhteyttä. Play toimii tällä hetkellä vain Welhon laajakaistaliittymillä, joten muiden laajakaistaoperaattoreiden asiakkaat eivät ainakaan toistaiseksi pääse käyttämään palvelua.
"Uskomme, että tilausvideoista tulee ajan myötä luonteva osa tv:n katselua, sillä katsojat haluavat yhä enemmän itse päättää, mitä katsovat ja milloin. Welhon tavoitteena on tarjota mahdollisimman laaja sisältövalikoima yhden palvelun kautta – samoin kuin Welhon tv-palvelussa, jossa on tarjolla jo yli sata digitaalista tv-kanavaa" sanoo Welhon tuotepäällikkö Jussi Vuorinen.
Lähteet:
Welho (lehdistötiedote)
Digitoday

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.