Uusin AACS-salausavain löydetty

Kaarlo Räihä
31. toukokuuta, 2007 11:09

Blu-ray- ja HD DVD -elokuvissa käytettävä AACS-kopiointisuojaus on jälleen ongelmissa, kun AACS LA:n juuri vaihtama prosessointiavain löydettiin lähes välittömästi, kun ensimmäiset uutta avainta käyttävät elokuvat ilmestyivät myyntiin.
Uuden prosessointiavaimen avulla on mahdollista purkaa kaikkien uusien Blu-ray- tai HD DVD -elokuvien AACS-kopiointisuojaukset, joten tällä hetkellä ei ole olemassa Blu-ray- tai HD DVD -elokuvia, joiden kopiointisuojauksia ei voitaisi kiertää. AACS LA tulee kuitenkin tulevaisuudessa vaihtamaan prosessointiavaimen toiseen, joten kissa ja hiiri -leikki AACS LA:n ja suojauksien purkajien välillä tulee jatkumaan.
AACS LA:n tilannetta vaikeuttaa se, ettei tällä hetkellä ole varmuutta siitä miten uusi prosessointiavain päätyi suojauksia purkavien tahojen tietoon. Mahdollisia vuotokohtia ovat mm. Blu-ray- ja HD DVD -elokuvien toistoon tarkoitetut ohjelmat, Xbox 360 -pelikonsoliin liitettävä HD DVD -asema tai aukko itse suojauksessa. Esim. SlySoftin päivitetty AnyDVD HD -ohjelma osaa kiertää uudella prosessointiavaimella varustettujen elokuvien salaukset.
BtCB-nimimerkin takaa kirjoitteleva henkilö paljasti uuden 45 5F E1 04 22 CA 29 C4 93 3F 95 05 2B 79 2A B2 -numerosarjan yli viikko sitten, mutta sen leviäminen ja varmistaminen otti oman aikansa. Doom9-foorumilla arnezami-nimimerkillä kirjoitteleva henkilö vahvisti lopulta, että kyseessä uusi prosessointiavain. Löydön vahvistanut arnezami toivoo myös, ettei kukaan paljastaisi miten uusi prosessointiavain löydettiin, jotta AACS LA:n olisi hankalampi korjata olemassa olevaa aukkoa.
Lähteet:
Piraattiliitto
Doom9

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.