Syyttäjä vie CSS-tuomion hovioikeuteen

Kaarlo Räihä
30. toukokuuta, 2007 12:51

Helsingin kihlakunnansyyttäjä Kukka-Maaria Kankaala ei ole tyytyväinen Helsingin käräjäoikeuden päätökseen, jonka mukaan DVD-elokuvien käyttämä CSS-kopiointisuojaus ei ole enää tehokas tekninen toimenpide, joten Kankaala vie jutun hovioikeuteen.
Kankaalan päätös tarkoittaa sitä, ettei käräjäoikeuden aikaisemmin antama tuomio jää lainvoimaiseksi. Hovioikeuden käsittelyä saadaan kuitenkin odotella muutaman kuukauden verran, sillä Helsingin hovioikeus on tällä hetkellä erittäin kiireinen muiden oikeustapausten vuoksi.
Kankaala kertoo pyytävänsä hovioikeutta varten lausuntoa tekijänoikeusneuvostolta. Tekijänoikeusneuvoston tehtävänä on avustaa opetusministeriötä tekijänoikeutta koskevien asioiden käsittelyssä sekä antaa lausuntoja tekijänoikeuslain soveltamisesta. Neuvoston jäseniä ovat useat juristit, tekijänoikeuksien haltijat sekä tekijänoikeusjärjestöjen ja mediayhtiöiden edustajat.
Jos Kankaala ei pääse haluttuun tulokseen hovioikeudessa, voi hän valittaa asiasta korkeimpaan oikeuteen. Kankaala ei kuitenkaan toistaiseksi kertonut aikooko hän viedä tapauksen korkeimpaan oikeuteen, jos hovioikeus ei muuta käräjäoikeuden päätöstä.
Vaikka oikeustapaus ei varsinaisesti käsittele CSS-kopiointisuojauksen tehokkuutta, on kyseisellä asialla suuri merkitys jutussa, koska Mikko Rauhala ja Einar Karttunen ovat syytettynä teknisen suojauksen loukkausrikkomuksesta. Jos CSS ei täytä tehokkaan kopiointisuojauksen kriteereitä, eivät osapuolet ole syyllistyneet teknisen suojauksen loukkausrikkomukseen, jolloin syytteet kaatuvat.
Lähde:
Tietokone

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.