Etelä-Korea tiukentaa tekijänoikeuksien valvontaa

Kaarlo Räihä
30. toukokuuta, 2007 23:47

Yhdysvallat ja Etelä-Korea pääsivät viime viikolla sopuun uudesta vapaakauppasopimuksesta, jonka myötä myös tekijänoikeuksien valvonta kiristyy Etelä-Koreassa.
Maiden välisen yhteistyön hengessä luodaan myös uusi tekijänoikeusloukkauksia valvova ryhmä, joka voi tarvittaessa sulkea minkä tahansa etelä-korealaisen internet-sivuston, jos sen todetaan jakavan sisältöä, joka rikkoo tekijänoikeuksia tai jos sivusto auttaa tekijänoikeudella suojatun sisällön luvattomassa jakamisessa. Ryhmälle annetaan myös todennäköisesti tavallista suuremmat valtuudet asioiden tutkimiseen, jolloin ryhmän kasaama todistusaineisto saattaa tuoda syytetyille vankeustuomioita.
Etelä-Korean hallitus lupasi, että tekijänoikeuksien valvonta paranee huomattavasti ja hallituksen mukaan erityisesti P2P-verkkojen toimintaa tullaan seuraamaan tiiviimmin.
Uudistus ei ole miellyttänyt kaikkia, sillä tämänhetkisen tulkinnan mukaan YouTuben kaltaiset videosivustot ja useat P2P-sivustot olisivat ongelmissa uudistuksen kanssa. Electronic Frontier Foundation (EFF) tutkii parhaillaan miten uudistus tulee muuttamaan paikallisten internet-sivujen arkea.
Lähde:
Ars Technica

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.