Saksalaisia BitTorrent-käyttäjiä pidätetty

Kaarlo Räihä
29. toukokuuta, 2007 16:56

Saksan poliisi teki viime viikolla useita ratsioita, joiden kohteena olivat saksalaiset BitTorrent-ohjelmien käyttäjät. Ratsioita tehtiin ympäri Saksaa, mutta Saksan poliisin tekemän operaation yksityiskohdat ja tulokset ovat toistaiseksi hämärän peitossa.
Tapauksen tutkinta alkoi tämän vuoden maaliskuussa, jolloin paikallinen tekijänoikeusjärjestö GVU teki ilmoituksen poliisille tapauksista, joissa tiettyjä tietokonepelejä oli ilmaantunut BitTorrent-verkkoihin ennen niiden virallista julkaisua Saksassa.
Poliisi aloitti tapauksen tutkimisen ja tutkimuksissa tuli useaan otteeseen esiin 38-vuotias saksalaismies, jonka poliisi tunsi jo entuudestaan. Oberboihingenissa asuvan miehen koti oli yksi viime tiistaisen ratsian kohteista.
Alustavien tutkimuksien mukaan saksalaismies oli vuokrannut useita tietokoneita, joiden avulla hän jakoi tekijänoikeudella suojattua tietokonepelejä ja ohjelmia BitTorrent-verkossa ilman lupaa. Toistaiseksi ei ole tiedossa onko mies mahdollisten tekijänoikeusrikosten lisäksi syyllistynyt myös muihin rikoksiin.
Lähde:
heise online

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.