Jo miljoona Zunea myyty

Kaarlo Räihä
28. toukokuuta, 2007 20:25

Microsoftin Zune-mediasoitin saavutti ensimmäisen tärkeän rajapyykin mediasoitinten elinkaaressa, kun Microsoftin laite- ja viihdeyksikön johtaja Robbie Bach kertoi, että Zunea on myyty jo yli miljoona kappaletta.
Soittimen hyvä myynti yllätti myös Microsoftin, jonka omien arvioiden mukaan miljoonannen Zunen piti päätyä kuluttajan omistukseen vasta kesäkuun lopulla. Bach piti saavutusta hienona, mutta Bachin mukaan asiat olisivat voineet mennä vieläkin paremmin.
Miljoonan Zunen myyminen otti aikaa noin yhdeksän kuukautta. Microsoftin tilanne markkinoilla ei kuitenkaan ole kovin ruusuinen, sillä Applen lisäksi mediasoitinten myynnissä mitattuna Microsoftin edellä ovat myös SanDisk ja Creative. Apple on myynyt omia iPod-soittimiaan yli sata miljoonaa kappaletta viimeisen kuuden vuoden aikana, joten laitemyynneissä Apple on selvä ykkönen ja helmikuussa sen markkinaosuus Yhdysvalloissa oli noin 73 prosenttia.
Zunen markkinaosuus kiintolevyllisten mediasoitinten myynnistä Yhdysvalloissa on Bachin mukaan noin kymmenen prosenttia. Microsoftin kokonaistilannetta heikentää kuitenkin se seikka, ettei sillä ole myynnissä Flash-muistilla varustettua soitinta. Tilanteeseen tulee kuitenkin muutos vielä tämän vuoden aikana, kun Microsoft tuo myyntiin uusia Zune-mediasoittimia. Flash-muistilla varustetun soittimen lisäksi Microsoftilta pitäisi tulla parannettu versio nykyisestä Zunesta.
Nykyisen Zunen WLAN-ominaisuudet ovat harmittaneet monia ja monien mielestä SanDiskin Sansa Connect -mediasoittimessa WLAN:in tarjoamia mahdollisuuksia on hyödynnetty paremmin. Bach kertoi Microsoftin seuraavan SanDiskin tilannetta ja on mahdollista, että Zunen WLAN-ominaisuudet paranevat tulevaisuudessa firmware-päivityksen myötä.
Lähteet:
iTWire
DailyTech

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.