Yökiikarit apuna piraattijahdissa

Lauri Jämsä
26. toukokuuta, 2007 5:54

Malesialaiset elokuvateatterit ovat löytäneet uuden aseen elokuvanäytöksissä esiintyvää salakuvaamista vastaan. He yrittävät kitkeä piratismin käyttämällä armeijan pimeänäkölaitteita apuna videokameroiden havaitsemisessa.
MPA:n (Motion Pictures Association) mukaan kahden kuukauden aikana kuvaamisesta on jäänyt kiinni jo 17 henkilöä. "Kaikki tapaukset ovat olleet yökiikareiden ansiota", kertoo Malesian MPA:n johtaja Nor Hayati Yahaya.
Kun ihmiset ovat istuutuneet penkkeihinsä ja elokuvasali pimennetty, MPA:n kouluttamat vahtimestarit tutkailevat pimeänäkökiikareillaan ympäri katsomoa yrittäen huomata salakuvaajat videokameroinensa. Yahaya kertookin menetelmän olleen "todella menestyksellinen".
Malesiassa on käytetty myös toista mielenkiintoista apukeinoa piraattijahdissa - kahta MPAA:n kouluttamaa labradorinnoutajaa. Lucky ja Flo on koulutettu tunnistamaan DVD-levyt hajun perusteella. Koirat olivat avainasemassa muun muassa yli miljoonan DVD-levyn takavarikointiin johtaneessa ratsiassa. Vesseleiden menestys on pakottanut malesialaiset piraattipomot lupaamaan jopa palkkion koirien päiviltä saattamisesta.

Lähteet:
Reuters

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.