Sonylta taivuteltava värinäyttö

Lauri Jämsä
26. toukokuuta, 2007 15:43

Sony on kehittänyt uuden, todella ohuen, taivuteltavan värinäytön. Esitelty prototyyppimalli on kooltaan 2,5 tuumaa ja paksuudeltaan ainoastaan 0,3 millimetriä. Uutuusnäyttö taipuu paperin tavoin, joten käyttökohteita löytynee yllin kyllin.
"Tulevaisuudessa näytön voisi kääriä esimerkiksi lyhtypylvään tai ranteen ympärille, ehkä käyttää jopa vaatteiden materiaalina", hehkuttaa Sonyn edustaja Chisato Kitsukawa. "Tai ehkä näyttöä voisi käyttää tapetin tavoin."
Professori Tatsuo Mori Nagoyan yliopistosta kertoo, että kehitystyössä on vielä joitain vaikeuksia voitettavana. Näytöistä pitäisi saada tehtyä isompia ja kestävämpiä sekä valmistuskustannuksia täytyisi onnistua pienentämään. Mori kertoo myös, että näyttö ei hajoa tälläkään hetkellä esimerkiksi lattialle pudotettaessa, koska se on ohut kuin paperi.
Myös muut yritykset työskentelevät taivuteltavien näyttöjen parissa, mutta esimerkiksi LG.Philipsin aiemmin uutisoituun näyttöön verrattuna Sonyn käyttämä kahden eri teknologian (organic thin film transistor ja organic electroluminescent) valmistustekniikka antaa paremmat värit ja tekee näytöistä paremmin videotoistoon soveltuvia.
Sony esitteli näyttöä videolla, jossa eri värikuvia näyttävää 0,3 millimetrin paksuista näyttöä puristeltiin kädessä kuin paperia konsanaan.

Lähde:
Yahoo!

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.