SED-televisiot myöhästyvät jälleen

Lauri Jämsä
25. toukokuuta, 2007 11:54

Canon ja Toshiba ovat päättäneet lykätä toistamiseen SED-televisioidensa (Surface-Conduction Electron-Emitter Display) tuomista markkinoille. Tällä kertaa suunniteltua julkaisupäivämäärää siirretäänkin kunnolla, vuoden 2007 viimeiseltä neljännekseltä määrittelemättömään myöhempään ajankohtaan.
SED-näyttöjen tuonti kuluttajien saataville on osoittautunut vaikeaksi, lähinnä haastavan kehitystyön takia. SED-tekniikan kehitys aloitettiinkin jo vuonna 1986, mutta kaupalliseen käyttöön suunnattujen laitteiden kehitys aloitettiin vasta vuonna 1999. Toshiba ja Canon yhdistivät voimansa vuonna 2004 vakaana aikomuksenaan tuoda televisiot kuluttajamarkkinoille pikapuoliin. Alkuperäisenä tavoitteena oli aloittaa massatuotanto 2005-vuoden lopulla, mutta tiukasta aikataulusta jouduttiin luopumaan tällöinkin.
Canonin mukaan viivästykset ovat johtuneet Nano-Proprietary Inc. -yrityksen kanssa käydyistä patentti- ja lisenssikiistoista. Toshiba taas ilmoittaa viivästyksen syyksi Canonin, joka ei pysty aloittamaan paneelien toimittamista sovitussa aikataulussa Toshiballe. Viivästyksistä huolimatta kummallakaan yrityksellä ei ole suunnitelmissa koko näyttötekniikan hyllytys.
"Aiomme edelleenkin tarjota SED-televisioita heti, kun pystymme turvaamaan paneelitoimitukset", kertoi Toshiban edustaja.
SED-tekniikalla toteutetuissa näytöissä jokaisella pikselillä on omat värikohtaiset elektronisuihkunsa. Esimerkiksi 1920 x 1080 -tarkkuuden näytössä elektronisuihkuja on 6 220 800 kappaletta, minkä takia näytöillä saavutetaankin erittäin nopea vasteaika, hyvä kontrastisuhde, loistavat värit sekä pieni virrankulutus. Toshiba esitteli näyttöjään CES-messuilla vuonna 2006, jolloin televisiot saivat paljon kiinnostusta osakseen. 2007-vuoden messuilla SED-näyttöjä ei näkynyt.

Lähde:
Reuters

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.