The Pirate Bay tuomassa kilpailijan YouTubelle

Ilkka Ketola
20. toukokuuta, 2007 10:51

Maailman suurin torrent-sivusto The Pirate Bay kehittelee omaa videosivustoaan, joka mahdollisesti haastaa myös YouTuben. Pirate Bayn ylläpitäjät ovat vahvistaneet, että jonkinlainen videopalvelu on kehitteillä.
Aiemmin epäiltiin, että palvelu seuraisi ruotsalaisbändi Lamontin ja Peter Sunden, alias Brokepin, yhden Pirate Bayn ylläpitäjän, yhteishankkeena käynnistämän Playble.com-sivuston ideaa. Sivusto tarjoaa kuuntelijoille musiikkia ilmaiseksi, ja pyrkii kehittämään liiketoimintamallia, jossa levy-yhtiön osuus ketjusta ohitetaan. Brokep kuitenkin on kumonnut huhut, joiden mukaan videosivusto olisi millään tavalla sukua Playble.comille.
"KYLLÄ - tulemme tekemään videosivuston. Se on totta. Se on tehtävien töiden listalla ja, kuten tavallista, lisäämme hieman Pirate Bay -asennetta jokaiseen toteuttamaamme projektiin", Brokep kirjoittaa Pirate Bayn blogissa.
Kuten Piraattiliittokin uutisoinnissaan toteaa, tulee "Pirate Bay -lisä" olemaan varmasti kävijöitä sivustolle houkutteleva valttikortti. The Pirate Bayn suhtautuminen tekijänoikeuksiin on aina ollut vapaamielistä, periaatteena on ollut vapaa levittäminen ja kulttuurin edistäminen. Kun Google poistaa jatkuvasti lisää videoita omistamastaan YouTubesta tekijänoikeusasioiden vuoksi, ei tekijänoikeuskysymykset todennäköisesti rasita "Video Bayta" ja tarjonnan voi olettaa olevan monipuolisempaa.
Mielenkiintoista nähdä, miten The Pirate Bay tulee sivustonsa toteuttamaan ja miten tekijänoikeusristiriitojen selvittelyyn on varauduttu. Tekijänoikeusjärjestöt tulevat varmasti olemaan valppaina ja valmiina pommittamaan sivustoa oikeushaasteilla.
Lähteet:
TorrentFreak
Piraattiliitto

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.