Amazonin musiikkikauppa ei käytä DRM-suojauksia

Kaarlo Räihä
17. toukokuuta, 2007 13:30

Aiemmat huhut Amazonin uuden musiikkikaupan DRM-vapaudesta ovat osoittautuneet todeksi. Amazon vahvisti eilen, ettei musiikkikaupassa tulla käyttämään DRM-suojauksia ja että musiikkikauppa tullaan avaamaan tämän vuoden aikana.
Amazonin musiikkikauppaan on tulossa mukaan 12 000 levy-yhtiötä ja miljoonia kappaleita, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että ainut suuri levy-yhtiö Amazonin musiikkikaupassa on EMI, joka on jo aiemmin ilmoittanut myyvänsä kappaleita ilman DRM-suojauksia. Amazonin kautta kuluttajat ostavat siis tavallisia MP3-tiedostoja. Amazon ei kuitenkaan paljastanut musiikkikappaleiden hintataso tai käytettävää bitratea.
"Meidän päätöksemme myydä vain MP3-tiedostoja takaa sen, että kuluttajat saavat aina DRM-vapaata musiikkia, jota voi kuunnella millä tahansa mediasoittimella" sanoo Amazonin toimitusjohtaja Jeff Bezos. Bezos piti EMI:n päätöstä liittyä mukaan positiivisena asiana, sillä EMI:n listoilta löytyy tunnettuja artisteja kuten Coldplay, Norah Jones ja Joss Stone. Myös EMI:n puolelta oltiin tyytyväisiä ja erityisesti EMI kehui Amazonin päätöstä myydä vain DRM-vapaata musiikkia.
EMI:n DRM-suojaamaton musiikki tuntuu muutenkin kiinnostavan internetkauppiaita, sillä EMI on tehnyt sopimukset jo yli kahdenkymmenen Eurooppalaisen musiikkikaupan kanssa, joten EMI:n DRM-vapaata musiikkia tulee löytymään Applen iTunesin ja Amazonin musiikkikaupan ohella lähes kaikista internetin musiikkikaupoista.
Lähteet:
Ars Technica
Reuters

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.