MTV3: Maksu-tv-paketin suosio yllättänyt

Ilkka Ketola
15. toukokuuta, 2007 8:50

MTV3 kertoo, että sen maksu-tv-paketti on otettu yllättävän suurella innolla vastaan. Kanavapaketti on jo puolessa vuodessa noussut kaikkien aikojen tilatuimmaksi Suomessa. Paketti on tilattu jo noin 250 000 kotiin.
Saavutettu tilaajamäärä on MTV3:n tavoitehaarukassa, mutta tavoite on saavutettu uskottua nopeammin. MTV3 asetti tavoitteekseen saada 200 000-300 000 tilaajaa ensimmäisen kolmen vuoden aikana.
Kolmosen kanavapaketti tuli tarjolle viime marraskuussa. Pakettiin kuuluvat kanavat MTV3 Max, MTV3 Fakta, Subtv Leffa ja Subtv Juniori.
"Myynti on ylittänyt reilusti meidän optimistisimmatkin odotukset. Formulan vetovoima on edelleen erittäin korkealla ja siihen ei kovin montaa titteliä tarvita, että sen pystyy päättelemään", kertoo MTV3:n urheilupäällikkö Tatu Lehmuskallio.
Lehmuskallio korostaa myös, että maksu-tv:n kohdalla painopiste on tilaajamäärissä eikä katsojamäärissä, kuten on mainosrahoitteisten lähetysten puolella. Siksi ohjelmistopalettiakin rakennetaan eri tavalla.
Lehmuskallion mukaan MTV3 pyrkiikin haalimaan urheilusta pitkäkestoisia sarjoja yksittäisten turnausten tai muiden lyhytkestoisten tapahtumien sijaan. "Meille on merkityksellistä, että formulat tai mikä tahansa meidän tuote kiinnostaa pitkässä juoksussa. Sehän on niin, että välillä tulee pikavoittojen päiviä ja välillä vaatimattomampia tuloksia", Lehmuskallio kuvailee.
Siirtyminen digitaalisiin televisiolähetyksiin vapauttaa Suomessa ja muualla maailmassa taajuuskaistaa useampien kanavien käyttöön. Lisäksi myös antenniverkossa maksullisten lähetysten toteuttaminen on mahdollista. Siksi ohjelmatarjontaa on luonnollista kasvattaa maksullisilla tilauskanavilla, jotka tarjoavat erityisryhmiä kiinnostavia ohjelmia.
Myös muut maksukanavat ovat kasvattaneet Suomessa suosiotaan. Kasvusta ovat päässeet nauttimaan myös Canal+, Viasat ja Welho, jotka tarjoavat omia erikoiskanaviaan suomalaisten iloksi.
Lähde:
MTV3

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.