The Pirate Bay tietomurron kohteena

Kaarlo Räihä
13. toukokuuta, 2007 21:33

Maailman suosituin BitTorrent-trakkeri The Pirate Bay on joutunut tietomurron kohteeksi. Murtautujat onnistuivat löytämään tietoturva-aukon Pirate Bayn käyttämästä blogista, jonka avulla murtautujat saivat kopioituja itselleen kaikkien Pirate Bayhin rekisteröityneiden käyttäjien tiedot.
Näihin tietoihin kuuluvat käyttäjätunnukset, salasanat ja sähköpostiosoitteet. Salasanat ja sähköpostiosoitteet olivat tietokannassa kuitenkin salattuina, joten murtautujat eivät välttämättä vielä tiedä käyttäjien salasanoja ja sähköpostiosoitteita. Pirate Bayn ylläpito suosittelee kuitenkin, että kaikki palvelun käyttäjät vaihtavat oman salasanansa. Jos samoja salasanoja ja käyttäjätunnuksia käyttää muilla sivustoilla, kannatta myös toisilla sivustoilla käytetyt salasanat vaihtaa samalla.
Pirate Bayn ylläpito tietää ketkä olivat hyökkäyksen takana, mutta ylläpito ei paljastanut syyllisiä. Tämä on herättänyt monenlaista spekulointia asiasta. Tekijöiksi epäiltiin mm. Arga Unga Hackare -ryhmää (Vihaiset Nuoret Hakkerit), mutta epäily osoittautui lopulta perättömäksi.
Lähteet:
The Pirate Bay
Power of Thought

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.