Microsoftin oFone - humoristinen haastaja iPhonelle

Ilkka Ketola
10. toukokuuta, 2007 8:51

Microsoft on päättänyt, ettei se jää tumput suorina seuraamaan, kun Applen iPhone-puhelin kylpee mediahuomiossa. Yhtiö esittelikin jo ennen iPhonen markkinoilletuloa oman mullistavan kapulansa, oFonen. Tosin oFone ei ole oikeasti tulossa markkinoille, vaan ainoastaan yhtiön vitsi.
Häkeltävä oFone "esiteltiin" videolla Microsoftin mobiili- ja sulautettuihin järjestelmiin keskittyneessä seminaarissa toukokuun alussa. Pääpuhujana paikalla ollut Robbie Bach korosti, ettei yhtiö oikeasti ole julkaisemassa tuotetta. Videolla haluttiin vain korostaa eri yhteyksissä käytettävän mobiililaitteen suunnittelun haasteellisuutta.
Videolla nähtävä oFone vastaa iPhonen haasteisiin luovasti. Kosketusnäytön ja asennontunnistuksen sijaan laitteessa on peräti kolme näppäimistöä, jotka ovat käyttäjän vapaasti muokattavissa. Laitteen ohjelmistoalusta on myös niin helppo, että vaikka nelivuotias osaa koodata sille ohjelmia.
Laite aktivoi käyttäjänsä myös sosiaalisen kanssakäymiseen ja liikkumiseen. Näppäimistöt auki levitettynä oFone nimittäin toimii myös bumerangina.
Microsoft on myös jaksanut jonkin verran panostaa itse videoon, vaikka kyseessä onkin vain vitsi. Katso ja arvioi itse laitteen käyttökelpoisuus:

Lähteet:
Seattle Post Intelligencer
Engadget

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.