The Pirate Bay järjestää varjoviisut

Kaarlo Räihä
8. toukokuuta, 2007 20:44

Viikonloppuna järjestettävät Euroviisut saavat myös internetissä epäviralliset varjoviisut, kun The Pirate Bay tarjoaa viisuesitykset ja oman äänestyksen kaikille halukkaille.
EurovisionTorrents-sivustolta löytyy videot kaikkien maiden viisuesityksistä, jotka voi katsella suoraan sivuilta Flash-videoina tai ladata ne itselleen Pirate Bayn kautta. Tämän lisäksi sivuilta löytyy pieni tietopaketti jokaisen maan edustajasta ja tiedot siitä ketkä ovat tehneet kyseisen maan viisun. Käyttäjät voivat myös kommentoida eri maiden ehdokkaita ja näiden videoita.
Tärkein ominaisuus on kuitenkin mahdollisuus laittaa viisukappaleet omaan järjestykseen ja samalla päättää muiden sivuston käyttäjien kanssa minkä maan edustajan kuuluisi voittaa Euroviisut tänä vuonna. Normaalista käytännöstä poiketen myös oman maan viisuehdokasta voi äänestää ja äänestykseen kelpaavat äänet mistä maasta tahansa. Tämänhetkisen äänestyksen kymmenen suosituinta maata voit tarkistaa täältä. Varjoviisujen tulokset julkaistaan lauantaina tuntia ennen virallisten viisujen alkua.
EurovisionTorrents on jatkoa aikaisemmalle OscarTorrentsille, jossa järjestettiin varjoäänestys Oscar-pysteistä. Kumpikaan palvelu ei todennäköisesti miellytä tekijänoikeusjärjestöjä, mutta ainakin toistaiseksi palvelut ovat saaneet toimia rauhassa.
Lähteet:
Slyck
Piraattiliitto

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.