Xbox voitolliseksi vuonna 2008?

Lauri Jämsä
6. toukokuuta, 2007 19:29

Microsoftin Xboxista vastaavan laite- ja viihdepuolen johtaja Robbie Bach kertoi antamassaan lausunnossa yhtiön uskovan Xbox-osastonsa alkavan tuottaa voittoa ensi vuodesta lähtien.
"Tulemme tekemään Xbox-tuotenimellä rahaa ensi vuonna ensimmäisen kerran, mikä on aika jännittävää."
Microsoft kertoi viime viikolla Xbox 360 -pelikonsolin liikevaihdon 21 prosentin putoamisesta. eWeekin haastateltavana ollut Bach kertoi ensi vuonna odotettavissa olevien voittojen tulevan lähinnä peleistä, Live-palvelusta sekä oheislaitteista.
"Xbox on maailman vaikeimmin valmistettava kuluttajaelektroniikkatuote. Myös valmistuskustannukset ovat hieman korkeammat, kuin toivoisimme." kertoo Robbie Bach. Microsoft ei odotakaan tekevänsä voittoa itse pelilaitteella, mutta uskoo konsolin myynnistä aiheutuneiden häviöiden tasoittuvan lähelle nollaa ennen laitteen poistumista markkinoilta.
Bach kertoo myös Nintendon Wii-konsolin antavan paljon kovemman vastuksen, kuin Sonyn PlayStation 3 -pelikonsoli.
"Mielestäni Nintendo ja Microsoft ovat vahvoilla tämän sukupolven konsoleista. Sonyn konsolilla on muutamia todellisia haasteita. Heillä on hinnoitteluongelma, kustannusongelma sekä sisältöongelma eikä heillä ole edes oikeaa verkkopalvelua.

Lähteet:
GamesIndustry.biz
GameDaily
eWeek

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.