Pirate Bayn ylläpitäjiä vastaan nostetaan syytteet

Kaarlo Räihä
5. toukokuuta, 2007 19:10

Syyttäjä Håkan Roswall aikoo nostaa syytteet The Pirate Bayn ylläpitäjiä vastaan. Roswallin mukaan Pirate Bayn ylläpito on syyllistynyt erinäisiin tekijänoikeusrikkomuksiin. Syytettyjen nimiä tai syytettyjen määrää ei ole kuitenkaan kerrottu, koska tapauksen tutkimukset ovat toistaiseksi vielä kesken. Syytettyjen nimet tiedetään todennäköisesti toukokuun loppuun mennessä, sillä Roswallille on annettu aikaa syytteiden nostamiseen kesäkuun ensimmäiseen päivään asti. Aikaraja voi kuitenkin siirtyä, koska Roswallin mukaan viime keväisen ratsian tutkimukset ovat vielä kesken.
Pirate Bayn ylläpitäjiin kuuluva Tobias Andersson ei kuitenkaan ole huolestunut ja hänen mukaansa syytteet on nostettu vain sen takia, ettei viime keväinen ratsia vaikuta täysin turhalta. Andersson uskoo itse vahvasti siihen etteivät syytteet tule kestämään oikeudessa, koska itse Pirate Bayn palvelimilla oleva materiaalia ei riko tekijänoikeuksia.
Pirate Bayn ylläpito on kuitenkin varautunut mahdolliseen tappioon oikeudessa. Jos Pirate Bayn toiminta todetaan laittomaksi Ruotsissa, tullaan sivusto siirtämään muualle välittömästi. Tarkempia suunnitelmia mahdollisesta siirtymisestä toiseen valtioon ei kuitenkaan ole paljastettu.
Itse Pirate Bayn ratsiasta tulee pian kuluneeksi vuosi. Ratsian ainoa kärsijä ei ollut Pirate Bay, sillä poliisi takavarikoi ratsian aikana 180 palvelinta, jonka takia monet yhteisöt ja yritykset olivat useita päiviä ilman omia internetpalveluitaan. Ruotsin oikeuskansleri ei ole vielä päättänyt ovatko ratsian sivulliset kärsijät oikeutettuja vahingonkorvauksiin.
Lähteet:
The Local
TorrentFreak

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.