Pandora sulkeutui suomalaisilta

Ilkka Ketola
3. toukokuuta, 2007 18:41

Kuuntelijan mieltymysten mukaista musiikkia soittava nettiradio Pandora on jatkossa lähes ainoastaan yhdysvaltalaisten kuuntelijoiden käytettävissä. Syynä muun maailman sulkemiseen palvelun ulkopuolelle on kalliit musiikin lisensointimaksut.
Pandora on pitkään yrittänyt päästä sopimukseen musiikin lisensoinnista muuallakin kuin Yhdysvalloissa. Kattavien lisenssisopimusten tekeminen alueellisesti on ollut niin kallista ja raskasta pienelle yhtiölle, ettei kannattava liiketoiminta ole mahdollista. Levy-yhtiöiden painostuksesta palvelua ei enää tarjota kuin niissä maissa, joissa sopimus on onnistuttu saamaan aikaan.
Pandoran perustaja Tim Westergen lähetti sähköpostikirjeen kaikille Yhdysvaltojen ulkopuolella asuville. Kirjeessä hän kertoo olevansa syvästi pahoillaan palvelun rajoittumisesta. Yhdysvaltojen lisäksi Pandoran kuuntelu on mahdollista myös Iso-Britanniassa.
Pandora on periaatteessa aina ollut tarkoitettu vain yhdysvaltalaisille. Kuuntelijan asuinpaikkaa on kuitenkin tiedusteltu ainoastaan kysymällä postinumeroa, joten rajoitteen kiertäminen on ollut helppoa. Jatkossa käyttäjien asuinmaa tunnistetaan hänen käyttämän internetyhteyden ip-osoitteen perusteella.
Lähde:
BBC News

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.