Eurooppalaiset seuraavat TV-sarjoja netin avulla

Kaarlo Räihä
3. toukokuuta, 2007 14:10

Motorolan teettämän tutkimuksen mukaan melkein joka toinen eurooppalainen laajakaistaliittymän omistaja seuraa TV-sarjoja internetin avulla. Tutkimuksessa haastateltiin 2500 laajakaistaliittymän omistaa Saksasta, Isosta-Britanniasta, Ranskasta, Italiasta ja Espanjasta.
Eniten ohjelmien seuraaminen kiinnostaa ranskalaisia, joista 59 prosenttia ilmoitti katsovansa TV-sarjoja tai niiden ennakoita internetistä. Ranskalaisten perässä tulivat italialaiset ja britit. Perää pitivät saksalaiset, joista noin 33 prosenttia seuraa TV-sarjoja internetin avulla. Yhteensä 45 prosenttia tutkimukseen vastanneista ilmoitti seuraavansa ohjelmia internetin avulla.
Tavallisen TV:n käyttötarkoitukset ovat myös monipuolistuneet ja keskimäärin tavallisen TV:n kyljessä on kiinni kolme eri laitetta. Tarkempia tietoja DVD-soittimien, pelikonsoleiden ja digiboksien osuuksista ei kuitenkaan kerrottu. TV:stä halutaan tehdä myös tulevaisuuden mediakeskus, sillä 45 prosenttia vastaajista uskoi että vuonna 2012 käyttäjät voivat tehdä videopuheluita televisionsa avulla.
"Nämä tulokset osoittavat, että TV-katselijat eivät enää tyydy TV-yhtiöiden määräämiin aikatauluihin, vaan he haluavat itse päättää mitä he katsovat ja milloin ja internet tekee sen mahdolliseksi" sanoi Karl Elliott, joka vastaa Motorolan kodintekniikan markkinoinnista Euroopassa.
Tärkein uusi ominaisuus, jota kuluttajat odottavat tavalliselta televisiolta on internetin selaaminen. Kyselyyn vastanneista 57 prosenttia toivoi kyseistä ominaisuutta televisioonsa, jolloin esim. urheiluotteluiden tulokset voisi kätevästi tarkistaa ohjelman mainoskatkolla.
Tutkimuksen tulokset tukevat Motorolan omaa IPTV-strategiaa, joten tutkimuksen oikeellisuudesta voidaan olla useampaa eri mieltä. Motorola aikoo tulevaisuudessa panostaa huomattavasti hybridi IPTV-laitteisiin, joista IPTV-ominaisuuksien lisäksi löytyy myös digitaalinen viritin tavallisille TV-kanaville. Laitteilla onnistuu myös valokuvien katselua ja musiikin kuuntelu, joten laiteet kilpailevat HTPC-koneiden ja pelikonsoleiden kanssa kodin mediakeskuksen tittelistä.
Lähteet:
broadcastbuyer.tv
ITPro

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.