Apple lupaa vihreämpää tulevaisuutta

Ilkka Ketola
3. toukokuuta, 2007 19:13

Ympäristöjärjestöt ovat arvostelleet Applea sen heikosta ympäristöpolitiikasta ja luontoa kuormittavista tuotteista. Vastauksena arvostelijoille yhtiön pääjohtaja Steve Jobs lupaa avoimessa kirjeessään yhtiön tulevaisuuden olevan vihreämpi. Greenpeacelle lupaukset eivät riitä, vaan järjestö haluaa vielä järeämpiä toimia.
Jobs kertoo kirjeessään, että Apple sitoutuu tehostamaan vanhojen tuotteidensa kierrätystä sekä vähentämään tuotannosta mahdollisimman paljon myrkyllisiä ja haitallisia aineita. Monitoroiden valmistuksessa luovutaan arsenikin käytöstä kokonaan vuoden 2008 loppuun mennessä, ja samaan päivämäärään mennessä myös PVC:n ja BFR:n käyttö lakkautetaan.
Jo tänä vuonna markkinoille luvataan ensimmäiset LED-taustavalaistut näytöt, joissa ei ole käytetty lainkaan elohopeaa. Käyttöä laajennetaan sitä mukaa, kun se on teknisesti mahdollista ja taloudellisesti kannattavaa.
Ympäristöjärjestöt ovat varovaisen tyytyväisiä Applen uuteen asennoitumiseen. "Tänään näimme jotain, mitä olemme odottaneet pitkään: sanat "'vihreämpi Apple' yhtiön etusivulla ja Steve Jobsin viestin, jossa hän sanoo: 'Tänään uudistamme toimitapaamme'", Greenpeace toteaa vastalausunnossaan.
Silti ympäristöjärjestö toteaa, että Apple pystyisi parempaankin. Tehostusta kaivataan etenkin vanhan elektroniikan kierrätykseen. Tähän asti Apple on vastaanottanut vanhoja laitteita ainoastaan Yhdysvaltojen myymälöissään. Tästä eteenpäin Apple kuitenkin vastaanottaa iPodeja kaikissa myymälöissään maailmanlaajuisesti.
Lähteet;
BBC News
ZD Net UK

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.