Wii ja DS takovat voittoja Nintendolle

Ilkka Ketola
29. huhtikuuta, 2007 10:27

Nintendon uuden Wii-konsolin huikea kysyntä sekä DS-käsikonsolin jatkunut suosio takoi konsolifirmalle ennätykselliset voitot. Yhtiön tilikauden nettovoitot nousivat 77,2 prosentilla aina 1,07 miljardiin euroon ja myynti nousi 90 prosentilla.
Vielä muutamia vuosia sitten, että Nintendo on pahasti jäämässä konsolikisassa kilpailevien Sonyn ja uuden haastajan Microsoftin jalkoihin. Nyt kuitenkin vaikuttaa siltä, että Nintendon usko pelattavuuteen ja kokonaisvaltaiseen kokemukseen huippukalliin teknologian kehittämisen sijaan on kannattanut. Selvästi kilpailijoitaan edullisempi ja uutta ulottuvuutta pelaamiseen tuova Wii pesee myyntiluvuillaan selvästi kilpailijansa.
Wii:tä on lähetetty kauppoihin jo 5,84 miljoonaa kappaletta sen jälkeen, kun konsoli julkaistiin viime vuoden marraskuussa. Yhdysvaltoihin konsoleita on toimitettu 2,37 miljoonaa ja Japaniin 2 miljoonaa kappaletta. Tilivuoden 2007/8 aikana Nintendo toivoo myyvänsä 14 miljoonaa Wiitä lisää.
DS-käsikonsolien kauppakin on käynyt hyvin. Viime tilikaudella yhtiö myi käsikonsoleitaan 23,56 miljoonaa kappaletta, ja tällä kaudella tähtäimessä on vastaava luku.
DS:n stylus-ohjaus on houkutellut uusia kohderyhmiä laitteen käyttäjiksi. Käsikonsoli on miellyttänyt etenkin naisia ja tavallista vanhempia pelaajia. Wii taas on vetänyt puoleensa liikeratoja tunnistavalla ohjaimellaan.
Lähteet:
BBC News
Ars Technica

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.