Nine Inch Nailsin musiikkia ladattavissa Pirate Baysta

Kaarlo Räihä
28. huhtikuuta, 2007 12:44

Trent Reznorin Nine Inch Nails -yhtye on ottanut uuden Year Zero -albumin promootiossa käyttöön aivan toisenlaisen lähestymistavan moniin muihin yhtyeisiin verrattuna, sillä promootiossa luotetaan pitkälti ilmaisuuden ja internetin voimaan.
Reznorin uusin tempaus on jakaa Year Zerolta löytyvien Capital G, Me, I'm Not ja My Violent Heart kappaleiden moniraitaversiot Pirate Bayn kautta. Moniraitaversioiden avulla käyttäjät voivat tehdä helposti kappaleista omia miksauksiaan ja jakaa niitä esim. NIN Remixes -palvelun kautta toisilleen.
Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun Trent jakaa kappaleidensa moniraitaversioita, sillä aiemmin vastaavan käsittelyn ovat kokeneet The Hand That Feeds, Only ja Survivalism kappaleet. Huhujen mukaan koko Year Zero -albumi kokisi vastaan käsittelyn tulevaisuudessa.
Vaikka kappaleet ovat ilmaiseksi ladattavissa, ei Reznor luovuta kappaleiden oikeuksia muille ja kappaleiden hyödyntäminen kaupallisissa tarkoituksissa on kielletty ilman erillistä lupaa. Kappaleet ovat saatavilla tavallisina WAV-tiedostoina, jotka toimivat lähes kaikissa musiikinteko-ohjelmissa ja GarageBand/Logic -yhteensopivina tiedostoina, jotka ovat ladattavissa Applen sivuilta.
Year Zeroa on promotoitu myös jättämällä keikkapaikoille USB-muisteja, joissa on ollut levyn kappaleita MP3-tiedostoina. Tämän lisäksi koko albumi oli kuunneltavissa internetissä ennen albumin myynnin alkamista ja koko albumin voi kuunnella yhtyeen MySpace-sivulta.
Pirate Baylle Nine Inch Nailsin toiminta on hyvä asia, sillä se osoittaa että BitTorrentilla on myös laillisia käyttötarkoituksia.
Lähteet:
Piraattiliitto
Nine Inch Nails
Wikipedia

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.