PlayStation Eye julkaistu

Kaarlo Räihä
27. huhtikuuta, 2007 12:10

PlayStation 2 -pelikonsolin yhteydessä tutuksi tullut EyeToy-kamera on nyt saanut seuraajan, kun Sony julkaisi uuden PlayStation 3 -pelikonsolin kanssa käytettäväksi tarkoitetun kameran. PlayStation Eye -nimellä kulkeva kamera on aikaisempaa EyeToy-kameraa monipuolisempi ja uusien ominaisuuksien lisäksi kameran tekniikka on myös kokenut parannuksen.
PlayStation Eye -kamerassa on suunnattu mikrofoni, jonka pitäisi tallentaa käyttäjän puheet mahdollisimman hyvin ja vähentää samalla taustalta mahdollisesti kuuluvia häiriöääniä, jolloin mikrofonin käyttö pitäisi onnistua myös hieman meluisammassa ympäristössä.
PlayStation Eye pystyy tallentamaan jopa 120 kuvaa sekunnissa, jos käytetään 320x240 resoluutiota tai 60 kuvaa sekunnissa, jos käytetään 640x480 resoluutiota. Tämän uudistuksen pitäisi parantaa kameran käyttömahdollisuuksia, sillä ohjelmat ja pelit pystyvät huomaamaan käyttäjien liikkeet tarkemmin ja EyeToy-kameran kanssa esiintyneen "nykimisen" pitäisi hävitä tai ainakin vähentyä huomattavasti.
Kamerassa on kaksi eri zoomitilaa, joista toinen on tarkoitettu yleiseen käyttöön ja toinen kasvojen kuvaamiseen esim. videopuheluita varten. Kameran pitäisi toimia myös EyeToy-kameraa paremmin heikossa valaistuksessa.
Kameran mukana toimitetaan EyeCreate-ohjelmisto, jonka avulla käyttäjät voivat tallentaa kuvia, videoita ja ääntä PlayStation 3:n kiintolevylle ja myös muokata luomuksiaan.
Ominaisuuksien lisäksi kameran ulkonäkö on muuttunut huomattavasti ja kameran muotoilu ei välttämättä ole kaikkien makuun sopiva.
Kameran pitäisi tulla myyntiin kesällä, mutta Sony ei vielä paljastanut mikä kameran suositushinta tulee olemaan ja toistaiseksi kameran pelitarjonta on myös pimennossa.

Lähteet:
PR Newswire
Ars Technica

Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.